Stormschade? Bel 1722!

Onze provincie wordt getroffen door noodweer. Het nummer 1722 werd daarom geactiveerd door de FOD Binnenlands zaken. Bel tijdens het noodweer 1722 als u de brandweer nodig heeft bij wateroverlast en/of stormschade. Bel enkel 112 als u of iemand in uw omgeving zich in een (potentieel) levensbedreigende situatie bevindt.

Als u toch belt naar het noodnummer 112 voor een niet-dringende brandweerinterventie, zal de operator u niet verder helpen maar vragen om naar het nummer 1722 te bellen. Als uw brandweerzone over een e-loket of rechtstreeks telefoonnummer beschikt, kan u daar ook terecht om een brandweerinterventie voor wateroverlast en/of stormschade aan te vragen.

Als u 1722 belt, vragen we u om geduld te oefenen. Haak niet in, want daardoor komt u opnieuw achteraan de wachtrij terecht. Tijdens noodweer loopt het aantal telefoontjes zeer snel hoog op. De brandweer doet al het mogelijke om u zo snel mogelijk te helpen maar kan niet altijd overal tegelijk zijn. Dus als u al gebeld heeft naar 1722, bel dan niet terug om te vragen wanneer de brandweer komt. Gezien het grote aantal oproepen, is het uitzonderlijk mogelijk dat uw oproep wordt onderbroken terwijl u wacht. Indien dit het geval is, probeer dan wat later opnieuw. Na het noodweer zal het nummer 1722 automatisch gedeactiveerd worden.

 

 homepage Opnieuw naar www.hulshout.be
info Gemeentebestuur Hulshout - Prof.dr.Vital Celenplein 2 - 2235 Hulshout - Tel: 015 22 40 11 - info@hulshout.be