Home > Groepsaankopen

Groepsaankopen

Lopende groepsaankopen  

Groepsaankoop dakisolatie
In het voorjaar van 2019 lanceert IOK, samen met de gemeentebesturen Grobbendonk, Heist-op-den-Berg, Herentals, Herenthout, Herselt, Hulshout, Lille, Nijlen, Olen, Vorselaar en Westerlo een groepsaankoop dakisolatie. Tegen 2020 moeten alle daken van zowel woningen als huurwoningen, die vóór 1 januari 2006 aangesloten zijn op het elektriciteitsnet, geïsoleerd zijn. Bovendien voorziet de netbeheerder nog een premie voor dakisolatie. Daarom willen we met deze groepsaankoop de laatste twijfelaars overtuigen om hun dak te isoleren. Er worden zowel prijzen opgevraagd voor het plaatsen van dakisolatie in een bestaande woning, als voor een nieuwbouwwoning. Meer informatie vindt u hier Heb je interesse? Vrijblijvend inschrijven voor deelname aan de groepsaankoop dakisolatie kan u hier.
Geïnteresseerde aannemers kunnen zich aanmelden via www.iok.be.  

 

Groepsaankoop groendaken
In het voorjaar van 2019 lanceert IOK, samen met de gemeentebesturen Grobbendonk, Heist-op-den-Berg, Herentals, Herenthout, Herselt, Hulshout, Olen, Lille, Nijlen, Vorselaar en Westerlo een groepsaankoop groendaken. Groendaken hebben tal van voordelen: ze bufferen het regenwater op het dak, zorgen voor verkoeling tijdens warme zomerdagen, zetten CO2 om in zuurstof en halen fijnstof en NOX uit de lucht. Een groen dak oogt natuurlijk ook veel mooier dan een zwart exemplaar. Er worden zowel prijzen opgevraagd voor het plaatsen van groendaken in een bestaande woning, als voor een nieuwbouwwoning. Meer informatie vindt u hier Heb je interesse? Vrijblijvend inschrijven voor deelname aan de groepsaankoop groendaken kan u hier.
Geïnteresseerde aannemers kunnen zich aanmelden via www.iok.be.


Groepsaankoop sanering stookolietanks - tankslag
Deze winter organiseert IOK in samenwerking met 26 Kempense gemeenten een tankslag (gezamenlijke sanering van buiten gebruik gestelde stookolietanks).
Voor drie clusters van gemeenten wordt hiervoor op dit moment een prijsvraag georganiseerd:

  • Cluster Arendonk, Baarle-Hertog, Beerse, Hoogstraten, Merksplas, Oud-Turnhout, Ravels, Rijkevorsel, Turnhout en Vosselaar
  • Cluster Balen, Dessel, Geel, Kasterlee, Laakdal, Meerhout, Mol en Retie 
  • Cluster Grobbendonk, Heist-op-den-Berg, Herentals, Herenthout, Hulshout, Lille, Nijlen en Vorselaar

 

Meer informatie vindt u hier. Het overzicht van de aangeboden prijzen en voorwaarden vind je hier. 
Alle prijzen zijn gegarandeerd t.e.m. 31 december 2019.  

 

Jaarlijks terugkerende groepsaankopen

Groepsaankoop groene stroom voor particulieren
Jaarlijks organiseert de provincie Antwerpen een groepsaankoop groene stroom voor particulieren. Iedereen kan gratis en vrijblijvend inschrijven voor deze groepsaankoop. De provincie Antwerpen organiseert een veiling en selecteert de leverancier die het beste bod uitbrengt.
Op de website www.samengaanwegroener.be vindt u meer informatie en kan u zich inschrijven.

Groepsaankoop groene stroom voor kmo's, zelfstandigen en verenigingen
Heeft u een professioneel contract en een jaarlijks gemeten energieverbruik lager dan 50.000 kWh elektriciteit en 100.000 kWh aardgas, dan is de jaarlijkse groepsaankoop groene stroom dé kans om goedkopere energie aan te kopen.
Het contract dat de provincie aanbiedt, is een jaarcontract groene elektriciteit en/of gas. Het tarief geldt dus voor één jaar. Je kan kiezen voor een contract elektriciteit en gas of voor een contract voor enkel gas of enkel elektriciteit.
Het aangeboden contract voor elektriciteit is steeds een contract voor 100% groene stroom zoals gecertificeerd door de VREG.
Meer informatie over deze groepsaankoop vindt u hier. Groepsaankoop zonnepanelen
Zijn zonnepanelen nog een interessante investering nu er geen subsidies meer worden gegeven en u moet betalen om elektriciteit op het net te zetten? Zeker, want de prijs van zonnepanelen is sterk gedaald en de elektriciteitsprijs is sterk gestegen. Daarom wil de provincie Antwerpen haar inwoners maximaal ondersteunen om toch in groene elektriciteit te investeren door het organiseren van een groepsaankoop voor zonnepanelen. Hier vindt u meer informatie met betrekking tot deze groepsaankoop.Afgelopen groepsaankopen

 

Groepsaankoop muurisolatie 
In een niet-geïsoleerde woning verdwijnt 25% van de warmte door de muren. Indien je dak goed geïsoleerd is, is muurisolatie de volgende stap naar een lagere energiefactuur en meer comfort.
Daarom organiseerde IOK samen met 27 gemeenten in 2018 een groepsaankoop muurisolatie. Door samen de markt op te gaan, willen we goede voorwaarden voor een kwaliteitsvol aanbod bekomen. Zowel het inspuiten van de spouwmuren, als het van buitenaf of van binnenuit bij-isoleren van de muren behoorden tot de mogelijkheden.
Meer informatie met betrekking tot de groepsaankoop muurisolatie vindt u hier.

 

Groepsaankoop elektrische fietsen
In 2018 organiseerde de gemeente een groepsaankoop elektrische fietsen.
Geïnteresseerden konden verschillende modellen aankopen nl. een elektrische fiets met een autonomie >50km, een elektrische fiets met een autonomie> 100km, een elektrische bakfiets met 2 wielen, een elektrische bakfiets met 3 wielen en een elektrische plooifiets.

 

Groepsaankoop condensatieketens
De vervanging van een oude ketel door een condensatieketel levert voor een relatief kleine investering veel energiewinst op. Daarom organiseerde IOK samen met 27 gemeenten in 2017 een groepsaankoop condensatieketels. Door samen de markt op te gaan, willen we goede voorwaarden voor een kwaliteitsvol aanbod bekomen. Zowel condensatieketels op aardgas als mazout werden aangeboden via de actie.
Meer informatie met betrekking tot de groepsaankoop condensatieketels vindt u hier.  

Sluitingsdagen

  • maandag 22 april 2019

Zoeken

Het weer in Hulshout