Home > Samenaankopen

Samenaankopen

Groepsaankoop elektrische fietsen

Rijdt u vaak met de fiets? Of is het juist een voornemen om meer te gaan fietsen? Dan is onze nieuwe samenaankoop waarschijnlijk heel interessant voor u. De gemeente Hulshout organiseert namelijk haar eigen samenaankoop elektrische fietsen (of 'e-bikes').

Groepsaankoop muurisolatie

Deze winter organiseert IOK in samenwerking met 27 Kempense gemeenten een groepsaankoop muurisolatie. Zowel het inspuiten van de spouwmuren, als het van buitenaf of binnenuit bij-isoleren van de muren maken deel uit van de groepsaankoop. Ook doe-het-zelvers kunnen materiaal aankopen via de groepsaankoop

Groepsaankoop dakisolatie

22% van alle woningen heeft nog steeds geen dakisolatie, hoewel op 1 januari 2015 een nieuwe norm in voege is gegaan met betrekking tot de dakisolatie voor alle huizen die gebouwd zijn vóór 2006. In een niet-geïsoleerde woning verdwijnt 30% van de warmte door het dak. Investeren in dakisolatie zorgt dus voor lagere energiekosten en meer comfort. Daarom organiseerde IOK samen met 28 gemeenten opnieuw een groepsaankoop dakisolatie, want door samen isolatie aan te kopen, wordt de prijs gedrukt. Er werden zowel prijzen opgevraagd voor isolatiematerialen om zelf te plaatsen, als prijzen inclusief materialen en plaatsing. Bovenop de voordelen van de groepsaankoop kan je ook een beroep doen op premies voor een extra financieel duwtje in de rug. Meer informatie met betrekking tot de samenaankoop dakisolatie vindt u hier.

Groepsaankoop groene stroom voor particulieren

Jaarlijks organiseert de provincie Antwerpen een groepsaankoop groene stroom voor particulieren. Iedereen kan gratis en vrijblijvend inschrijven voor deze groepsaankoop. De provincie Antwerpen organiseert een veiling en selecteert de leverancier die het beste bod uitbrengt. De groepsaankoop groene stroom 2016 werd nog niet opgestart, maar u kan via deze link reeds een voorinschrijving doen, zodat u vanaf 1 januari 2017 eventueel kan overstappen naar een goedkopere energieleverancier. Voor meer informatie met betrekking tot deze samenaankoop kan u hier terecht.

groenestroom

Groepsaankoop groene stroom voor kmo's, zelfstandigen en verenigingen

Heeft u een professioneel contract en een jaarlijks gemeten energieverbruik lager dan 50.000 kWh elektriciteit en 100.000 kWh aardgas, dan is de jaarlijkse groepsaankoop groene stroom dé kans om goedkopere energie aan te kopen. Het contract dat de provincie aanbiedt, is een jaarcontract groene elektriciteit en/of gas. Het tarief geldt dus voor één jaar. Je kan kiezen voor een contract elektriciteit en gas of voor een contract voor enkel gas of enkel elektriciteit. De groepsaankoop voor 2016 is momenteel nog niet opgestart, maar hou zeker de website www.samengaanwegroener.be in de gaten. Meer informatie over deze groepsaankoop vindt u hier.

Groepsaankoop zonnepanelen

Zijn zonnepanelen nog een interessante investering nu er geen subsidies meer worden gegeven en u moet betalen om elektriciteit op het net te zetten? Zeker, want de prijs van zonnepanelen is sterk gedaald en de elektriciteitsprijs is sterk gestegen. Daarom wil de provincie Antwerpen haar inwoners maximaal ondersteunen om toch in groene elektriciteit te investeren door het organiseren van een groepsaankoop voor zonnepanelen. Hier vindt u meer informatie met betrekking tot deze groepsaankoop.

Bio-ecologisch isoleren
De aangeboden isolatiematerialen omvatten zowel minerale en petrochemische grondstoffen als bio-ecologische materialen. Via de groepsaankoop willen we graag de voordelen van deze laatste groep in de kijker zetten. Bio-ecologische materialen zoals papiervlokken, vlas, hennep, houtvezel en kurk zijn soms iets duurder in aankoop maar de materialen hebben enkele belangrijke voordelen zoals luchtdoorlatendheid en vochtregulering. Bovendien gaat het om 100% natuurlijke of gerecycleerde materialen die vaak lokaal zijn geproduceerd. Dit maakt bio-ecologische isolatiematerialen duurzaam op lange termijn.

Heeft u interesse om deel te nemen?

Het overzicht van de aangeboden prijzen en voorwaarden vindt u hier. Als inwoner van een deelnemende gemeente, kan u de gekozen firma's rechtstreeks contacteren om deel te nemen aan de groepsaankoop. Alle prijzen en voorwaarden blijven nog geldig tot 31 december 2016!
Om u te helpen om te beslissen hoe u uw dak het best isoleert/laat isoleren, kan u hier een beslissingstabel terugvinden.

Meer info

 

 

Sluitingsdagen

  • 1 & 2 november 2018
  • 15 november 2018

Zoeken

Het weer in Hulshout