Home > Skistage 2016

Skistage 2016

Donderdag 31 maart

 

Hallo thuisblijvers

Het is alweer de voorlaatste dag van onze ski/snowboardstage. Wat gaat de tijd hier toch steeds snel voorbij.  Vandaag heeft Kamiel ons naar Zauchensee gebracht, het hoogste gebied waar we deze week zijn gaan skiën. De weergoden waren ons ook vandaag goed gezind. Op de thermometer aan de skilift stond te lezen dat het wel 20 graden was, wat de sneeuwkwaliteit niet ten goede kwam. Veel papsneeuw wat het skiën en snowboarden des te moeilijker maakte maar na een weekje ski-/snowboardles was dit voor onze artiesten geen probleem.

Voor Hannes was het vandaag een topdag. Eindelijk heeft hij van een zwarte piste mogen skiën en over kleine bultjes mogen springen. Ook Lars die vandaag van Priscilla les kreeg heeft 12 heuveltjes bedwongen.  De dames Floor en Treesje hebben zoals de voorbije dagen weer uitbundig gegiecheld. Wat een plezier om bij deze meiden op de skilift te zitten volgens Ward en Jim.

Om 12.30u werd er beneden aan de piste afgesproken om het middagmaal te nuttigen. Er was keuze tussen grillwurst mitt pommes en pizza, smullen geblazen dus…  Na de middag kregen de kinderen ook eens de kans om aan de groep hun kunsten te tonen. Eén voor één mochten ze een stukje afdalen. 16.00u stond Kamiel klaar om ons weer naar het hotel te brengen. Daar kregen we fritattensuppe geserveerd, lasagne als hoofdgerecht en een ijsje als afsluiter.

De voorlaatste avond wil ook zeggen dat er weer een discofeestje op de planning staat. De ideale moment om de beentje eens los te gooien op de plaatjes gedraaid door dj Voske (Alias Robbe), dj Coeckie Floockie Woeckie (Alias Jens) en dj Kleine Piewie (Alias Jonas).

Na een avondje feesten is het weer tijd om onder de wol te kruipen. Uitzonderlijk mochten onze fuifbeesten een half uurtje later opblijven.

De rest  van de verhalen zullen jullie vanaf zaterdag wel horen van jullie (b)engeltjes.

 

Woensdag 30 maart

 

 

Hallokes thuisblijvers,

Aan het topweer komt blijkbaar geen einde want opnieuw een zonovergoten dag met 18 graden op de thermometer. En het belooft ook al voor morgen, want dan geven ze de warmste dag van de week.

 

We zijn ondertussen al naar het einde van de skistage aan het gaan en dat voelen we duidelijk in de benen. Iedereen is wel een beetje moe en de pijntjes komen hier en daar de kop op steken.

Al een geluk wordt de dag een beetje gebroken door een bezoekje aan het zwembad in de namiddag, maar eerst gaan we live terug naar de skipiste en vandaag zijn we te gast in Schladming

 

In Schladming zijn er toch een aantal aandachtstrekkers: een paar zeer impressionante zwarte pistes ( 1tje met hellingsgraad 60% en 1tje met hellingsgraad 80% maar deze laatste was spijtig genoeg gesloten), de slalompiste en de snelheidsmeter. Deze laatste werd uitgebreid getest door onze groepen. De toppers waren bij het snowboarden: Stijn en Billy met 64 km/u en bij de skiërs Kris met 66 km/u. Toch wel snelheden om even ‘U’ tegen te zeggen.

’S Middags konden de kinderen kiezen tussen kaisserschmarren of spaghetti, om daarna gezamenlijk de afdaling naar het dal in te zetten.

Onze bus stond ons daar al op te wachten om te vertrekken richting thermen Amadé. Hier konden we zwemmen, glijden, drijven op de golven, duiken, … van 15u-17u.

Als klap op de vuurpijl beschikt het zwembad over 3 spectaculaire glijbanen: de black hole ( een glijbaan die volledig donker gemaakt is), een trechter ( na een stukje buis kom je terecht in een trechter, waarna je door een slinger beweging terug eindigt in het opvangbad) en de Python! ( een adembenemende afdaling, waarbij je op een platform moet plaats nemen en na aftellen zakt de bodem weg. Met zeer grote snelheid maak je een looping en bij de aankomst krijg je eindelijk terug de mogelijkheid om te ademen. J ).

Zoals je kan lezen, zijn deze 2 uur voorbij gevlogen voor de kinderen. Het mocht best wat langer duren, ook voor de begeleiders. ;)

 

Om de dag af te sluiten stond er een ‘hamburgerbuffet’ op ons te wachten ( mmmmm J ) en hielden we een rustig foto- en filmavondje. Zo konden de kinderen al even de evolutie doorheen de week zien, maar ook even lachen met alle fratsen en anekdotes die al hebben plaats gevonden.

Morgen werken we richting de climax van de week: de opgebouwde techniek, durf, talent en door het warme weer trekken we naar het hoogste gebied van het skigebied Amadé: Zauchensee!

Tijd dus om de benen te laten rusten en omhoog te leggen, want morgen gaan we opnieuw vlammen!

 

 

Groetjes vanuit Simonyhof…… 

 

Dinsdag 29 maart

 

Dag beste thuisblijvers

Ondertussen is het ons gelukt om de verslagen van de vorige dagen op de website te zetten.

Na 2 dagen skiën was het maandagavond al snel stilletjes in de slaapvertrekken van simonyhof. Na een goede nachtrust zijn we dinsdag terug naar flachau getrokken om via de G-link over te steken naar Wagrain. Ongeacht ze vandaag regen / sneeuw hadden voorspeld, was het een zonovergoten dag met hier en daar een wolkje aan een helder hemels blauwe hemel.

De zon heeft natuurlijk 1 nadeel, de piste wordt iets sneller ‘pap’. Maar de beentjes waren duidelijk uitgerust, want de beginnende skiërs konden al aansluiten bij de 2e groep. Hannes had ook 1 wens, namelijk een sneeuwpop maken en wat staat er nu net op de top in Wagrain? Een reuze sneeuwman, dat vraagt voor een foto natuurlijk!

Om een grotere tocht mogelijk te maken hebben we dan ook elders op de piste gegeten. We hadden de keuze tussen grillworst met frietjes of een pizza Margarita en neem het van ons aan: na een voormiddagje scheuren over de piste, smaakt dat wel! J

Als we rond 16u30 aan de bus kwamen, gingen de jongste al terug naar de jeugdherberg om te douchen en even te ontspannen voor het avondmaal. De oudsten mochten nog even een drankje nuttigen op het terras met een streepje muziek. Om dan rond 19u een 3-gangenmaaltijd naar binnen te werken: noedelsoep, trio van vlees met een gepofte aardappel en rauwkost en als afsluiter een witte chocolademousse met perzikcoulis.

Daar onze Belgische voetballers duidelijk alle steun kunnen gebruiken, hebben we via de livestream de match kunnen volgen of een gezelschapspelletje kunnen spelen.

Aangezien we morgen al in de helft zitten van onze skistage is het tijd om even de week te breken. Dus een half dagje skiën / snowboarden in schladming en een paar uurtjes soppen, weken, zwemmen en de spieren laten ontspannen in de thermen van Amadé te Flachau.

Dus morgen zijn we er terug, 

Maar sluiten we de ogen, nu heel vlug.

Hierbij dan ook vele groetjes vanuit Simonyhof,

 

Met niets dan lof, want het is hier beretof!!!

 

Zondag 27 maart 

 

Hoi beste thuisblijvers,

Hier ben ik dan weer met een beetje nieuws vanuit het zeer overzonnige Oostenrijk….maar geen bang, iedereen was goed ingesmeerd. Allereerst een vrolijk paasfeest gewenst. Gisteren heeft de Peter het verslagje gemaakt…benieuwd wat hij er heeft opgeschreven…maar ’t zal wel goed zijn, zeker.

Deze morgen had de paashaas reeds paaseitjes gebracht. De tafels lagen vol chocolade eitjes en ook het keukenpersoneel had eitjes gekookt (zalig toch).

Toen ik deze morgen om 7.30 u alle kamers binnen ging….allen nog in diepe slaap, behalve Ward (was zijn morgenbehoefte aan ’t doen) en Peter was de paashaas van dienst (goede organisatie toch, hé).

Het ontbijt viel in de gratie van onze jongens n meisjes…pistolets of brood of cornflakes of yoghurt) en/of eitjes, kaas, vleeswaren, confituur….alé te veel om op te noemen.

Deze avond eten we schnitzel mit pommes….dus deze middag iets anders kiezen….oké gekozen door onze jongeren : het wordt toast schinken/kase (x 2).

Voillà, gedreven zoals ze zijn … iedereen terug om 13.OO u op de pistes. Ik heb zicht op onze beginners…het is nog                maar de eerste dag en ja, hoor, het begint te gaan….zelfs onze Hannes, met privé-trainer Kris , dag en nacht verschil tegen deze morgen. De Kevin (ook een beginnende skiër – vorig jaar snowboarder) is reeds met Peter en Priscilla mee…benieuwd hoe het is gegaan. Bij de groep van de Ward hebben we 2 supermadames…Floor en Treesje…zij zijn er  ook mee weg…alle aandacht nu naar Brent en Lars. Voor de rest van de groepen zullen we straks meer vernemen….nog een beetje geduld.  Ik heb ondertussen al wat filmpjes gekeken van de groep van de Stijn…schitterend …kijk nadien maar op de website…jullie zullen je niet vervelen.

Blijkbaar werden er testen gedaan….zodanig dat er een groep van Priscilla was en een groep van de Stijn. Priscilla zal nog oefenen aan een paar aandachtspuntjes, zodanig dat de schoonheidsfoutjes eruit zijn (kwestie van te weten welke schoonheidsfoutjes het zijn, hé).  De Nico (alias Jens) denkt dat zij hun zeker zullen inhalen.

Vele drankjes werden genuttigd in de brandende zon….volgens onze Kamiel (buschauffeur) was het 20°…ik dacht dat het zelfs warmer was.

Nu gaan onze jongens en meisjes sporten…alé een andere sport dan skiën of snowboarden, kwestie om de andere spieren te laten werken…dus nu eerst gaan supporteren en straks het resultaat…tot straks. Oei…’t zal voor morgen zijn…nu gaat onze Jim het verslagje doorsturen…dus tot morgen.

Ah neen…het eindresultaat : 3-2 voor onze oudsten (begeleiders) tegen de iets (veel) jongeren en de 2 jongste ploegen hebben zich ook uitstekend verweerd…dat moet ik zeggen.  Nog penalty’s blijkbaar, terwijl ik naarstig aan het verder doen ben…terug gaan kijken en dan zoef doorsturen naar de website van Tremelo.

 

Vrijdag 25 maart en zaterdag 26 maart

 

Hallo thuisblijvers

Hier zijn we met ons eerste verslagje van het vertrek op vrijdag en onze eerste sneeuwdag op zaterdag. Na een lange busrit van 15 uur zijn we goed aangekomen in jugendhotel Simonyhof.


Bij aankomst kregen we direct schotels heerlijke spaghetti bolognese met als dessertje een aardbeienpuddingkje. Na het verdelen van de kamers zijn we ons skimateriaal gaan halen en meteen de piste op getrokken.  Ward en Jim namen de beginnende snowboarders op sleeptouw, Priscilla en Stijn hebben vandaag de gevorderde snowboarders voor hun rekening genomen. Deze groep zal na evaluatie nog worden opgesplitst. De beginnende skiërs hebben de pech les te krijgen van Kris, de gevorderde skiërs hebben de eer begeleid te worden door Peter.

Vooraf werd gezegd dat de skilift open was tot 16.45u en dat we aan ons vertrekpunt in Radstadt terug verzamelden om 17.00u. De groep van Priscilla en Stijn, en de groep van Peter hadden het fantastische idee af te dalen naar altenmarkt om daar de lift terug nemen naar de top van de berg.  Beneden aangekomen bleek echter dat de liften reeds om 16.00u sluiten. Een goed begin van de eerste dag …

Ondertussen maakten de beginnende snowboarders en skiërs al mooie vorderingen. Op 2 uur tijd wisten ze de sleeplift te nemen om daarna in bochtjes naar beneden te komen. Met dank aan de sublieme instructies van Kris, Ward en Jim. Wanneer zij om 17u in radstadt verzamelden was er geen enkel spoor van de andere groepen. Van een topdag gesproken …

Na wat heen en weer gebel  en met de goodwill van onze buschauffeur  Kamiel werden de vermiste groepen dan toch in altenmarkt opgehaald om onze weg verder te zetten naar onze verblijfplaats.

Na een frisse douche zat iedereen om  18.30u aan tafel om het avondmaal te nuttigen. Op het menu stond bouillon-soep met korstjes, kroketten en een lederen lap overgoten met heerlijke saus.  Als dessert werd er een bosbessenyoghurt met een koekje geserveerd.

Omdat iedereen moe is van de lange busrit wordt er geen avondanimatie voorzien. Een goede nachtrust zal ervoor zorgen dat onze skiërs/snowboarder morgen terug fris aan een nieuwe dag kunnen starten.

 

Wordt vervolgd…

Sluitingsdagen

  • dinsdag 26 februari 2019

Zoeken

Het weer in Hulshout