Home > Algemene hernummering

Algemene hernummering

Een nieuw huisnummer...voor uw veiligheid!

Binnenkort worden in uw straat nieuwe, reflecterende huisnummerplaatjes bevestigd. Het is voor hulpdiensten namelijk noodzakelijk dat alle huisnummers goed zichtbaar en leesbaar zijn. Dit is ook in uw eigen belang.
Veel woningen krijgen dan meteen een nieuw huisnummer toegekend, bijvoorbeeld omdat de nummering in de straat niet meer klopt. Enkele straten krijgen ook een nieuwe naam. Dit is nodig als de bestaande naam verwarrend is, of bijvoorbeeld als er zoveel huizen zijn bijgebouwd dat een zijstraat een eigen naam verdient.

 

Belangrijk
Elk pand krijgt een ander huisnummerplaatje, maar niet altijd een ander nummer. Degenen die een nieuw nummer krijgen (en hierdoor een adreswijziging moeten ondergaan) ontvangen in de loop van het proces een persoonlijke brief. Dit gaat per fase en kan enkele maanden duren.Tot die tijd moet u nog niets doen. De adreswijziging is pas officeel als u van ons een brief ontvangt.

 

Ondernemers

 

Navigatie

De twee grootste fabrikanten van navigatiesystemen baseren zich op het Centraal ReferentieAdressenBestand (CRAB) en zullen bij een update dus automatisch de nieuwe gegevens binnenhalen.

Bij Google moet iedereen dit handmatig zelf invullen. Wijzigingen gebeuren door per adres een melding te maken aan Google dat het adres niet langer juist is. Iedere inwoner kan dit dus doen voor zijn/haar eigen adres.

Hiervoor gaat u naar www.google.be/maps. Rechtsonderaan de pagina klikt u op 'feedback verzenden' en volgt u de gevraagde stappen. Het kan wel enige tijd duren voordat de wijziging daadwerkelijk is doorgevoerd.

 

Inschrijvingsbewijs, nieuwe nummerplaat en verkeerbelastingting

Als u vanwege de hernummering een nieuwe nummerplaat moet aanvragen, kan het zijn dat u in het nieuwe systeem van na de belastinghervorming terechtkomt en dus meer moet betalen. Echter, als uw wagen is ingeschreven voor 2016, kan u hiertegen bezwaar indienen en komt u terug in aanmerking voor de vroegere tarifering.

U moet hiervoor een brief schrijven naar de Vlaamse Belastingdienst, Vaartstraat 16, 9300 Aalst, waarin staat dat u een nieuwe nummerplaat moest aanvragen vanwege een administratieve ingreep (de hernummering). U laat weten dat uw voertuig bestond voor 2016 en dat u niet veranderd bent van wagen, dus dat u recht heeft op de vroegere tarifering.

Onze brief hoeft niet bijgevoegd te worden als attest, want de belastingdienst gaat af op de inschrijvingsdatum. Wilt u toch een attest bijvoegen, dan kan u dit bekomen in het gemeentehuis.

(Een nieuw inschrijvingsbewijs kost €26, een nieuw inschrijvingsbewijs+nieuwe nummerplaat kost ca. €30. Het klopt dat er een nieuwe rekening gestuurd wordt voor verkeersbelasting, maar eventueel overschot van de vorige rekening wordt teruggestort.)

 

Veelgestelde vragen:

 

 

Sluitingsdagen

  • dinsdag 26 februari 2019

Zoeken

Het weer in Hulshout