test - Overzicht - teaser large (nieuws, pagina, events)

Nieuws

WegenwerkenWegenwerken

Heraanleg Heibaan: tijdelijk enkelrichting

Er is gestart met de voorbereidende werken aan de nutsvoorzieningen in de Heibaan, van Zakstraat tot Vaartstraat. De hinder in deze eerste fase van de heraanleg van de Heibaan blijft voor de bewoners normaal beperkt tot maximum een werkdag onbereikbaarheid van bepaalde opritten en tijdens weekends zal er geen hinder zijn. 
Over de latere fases van de werkzaamheden zullen nog communicaties volgen via de gemeentelijke website en Facebook.

Een enkelrichting werd ingesteld vanuit Vaartstraat richting Zakstraat.

InfoInfo

Goedkeuring wijziging Uitvoeringsplan huishoudelijk afval + gelijkaardig bedrijf

Op 17 mei 2019 keurde de Vlaamse regering de wijziging aan het Uitvoeringsplan huishoudelijk afval en gelijkaardig bedrijfsafval goed. Deze wijziging actualiseert de restafvaldoelstellingen van de gemeenten, op basis van de nieuwe indeling van gemeenten in clusters, gepubliceerd door de Belfius-bank. 

Een overzicht van de goedgekeurde wijzigingen, alsook het volledig Uitvoeringsplan met de gewijzigde passages en het verslag vindt op de website van de OVAM

Schaal IndekeuSchaal Indekeu

Schaal Marcel Indekeu – zondag 21 juli 2019

Omwille van de organisatie van de wielerwedstrijd Schaal Marcel Indekeu op zondag 21 juli 2019 worden er tijdelijke verkeersmaatregelen ingevoerd.

Op beide parcours geldt er een parkeerverbod en dienen automobilisten de route van de wielerwedstrijd te volgen.

Klik hier voor de routekaartjes

Groendak Ter NetheGroendak Ter Nethe

Groendak woonzorgcentrum Ter Nethe

Het groendak van Ter Nethe is bijna een feit. Als laatste stap zal het in september worden ingezaaid met verschillende soorten sedum. Met een oppervlakte van bijna 3.000 vierkante meter zal dit groendak in de zomer opwarming van het onderliggende gebouw tegengaan en in de winter juist zorgen voor een isolerend effect. Onze bewoners varen er dus wel bij. Daarnaast is het groendak ook goed voor het milieu. We zullen 25 tot 39% minder CO2 uitstoten en de planten halen fijnstof uit de lucht.

Dit initiatief werd mee ondersteund door de provincie via de toekenning van een klimaatsubsidie van €75.000.

Evenement met opblaasbaar toestel? Neem uw verantwoordelijkheid!Evenement met opblaasbaar toestel? Neem uw verantwoordelijkheid!

Evenement met opblaasbaar toestel? Neem uw verantwoordelijkheid!

Er worden meer en meer tijdelijke evenementen georganiseerd waarbij gebruikgemaakt wordt van opblaasbare structuren voor kinderen en/of volwassenen.

Denk maar aan springkastelen en obstakelparcours. Organiseert u zulke evenementen of verhuurt u zulke opblaasbare structuren, lees dan zeker verder.

Kaart captatieverbodKaart captatieverbod

Bericht van gouverneur: politiebesluit captatieverbod water

Politiebesluit van de gouverneur

Er geldt een captatieverbod in verschillende waterlopen van de provincie. In de gebieden waar het verbod van kracht is, mag uit geen enkele waterloop water onttrokken worden. Bekijk hier het besluit, veelgestelde vragen en een overzichtskaart.

EVENTS

13e Kempische Ardennen Wandeling

Wandeling langs landelijke wegen, bosgebieden, de prachtige Netevallei en andere bezienswaardigheden. Gratis deelnemerstombola: ieder uur wordt een prijs verloot onder de deelnemers.

Industriepark 32235 Hulshout

Avondwandeling met haring of videeAvondwandeling met haring of videe

Avondwandeling met haring of videe

De afstand is 5 km inschrijving €2 (inbegrepen soep tijdens tussenstop ) Eveneens vanaf 18 uur in de parochiezaal haringbak of videe. Iedereen welkom. Inschrijven is noodzakelijk.

Grote Baan 1202235 Hulshout

BLOEMSCHIKKEN : thema: Allerheiligen (grafstukken)

GROTE BAAN 121 A2235 Hulshout

BLOEMSCHIKKEN: thema: Kerstcreatie

de eerste les is een demo, waarna de gemaakte stukken worden verloot, de week later gaan we zelf aan de slag en maken we een eigen creatie met hulp van een lesgeefster.

GROTE BAAN 121 A2235 Hulshout

Country Line DanceCountry Line Dance

Country Line Dance

Start nieuwe cursus Country Line dance in Westmeerbeek! Leer de laatste nieuwe dansen aan en dans al je zorgen weg. Voor een avondje pure ontspanning zit je bij ons aan het juiste adres.

Mgr. Raeymaekersstraat 112235 Westmeerbeek (Hulshout)