Participatiplatform - De Profploeg

Handelskernversterking en leegstand zijn begrippen die we steeds meer en meer horen terugkomen. Maar hoe pakken we dit aan? Vlaams minister van Economie Hilde Crevits stelt een ploeg van experten ter beschikking van lokale besturen om de handelskernen te versterken, een zogenaamde 'profploeg'. 

De werking van de profploeg is allesbehalve traditioneel. Geen studie van op afstand, maar experten die rondlopen in de gemeentekernen en concrete acties voorstellen. Verschillende thema's kunnen aan bod komen. Lokaal bestuur Hulshout heeft er voor gekozen om de hulp van de profploeg in te schakelen bij het opzetten van een participatieplatform. Uit een studie van de provincie omtrent detailhandel werd al snel duidelijk dat er beter en meer gecommuniceerd moet worden met onze handelaars en ondernemers. Daarvoor is een participatieplatform de ideale oplossing. 

Bovendien worden ook alle andere projecten, ingediend bij de profploeg, in de online vitrine geplaatst. Ook daar kunnen we als lokaal bestuur nog inspiratie opdoen.

Ben jij als handelaar/ondernemer geïnteresseerd om in de toekomst deel te nemen aan dit platform? Dan mag je dit altijd laten weten via lokale.economie@hulshout.be