Energieaudits voor bedrijven

Energieaudits met ondersteuning in de vorm van een gemeentelijke premie

Als lokaal bestuur heeft Hulshout de ambitie om klimaatverandering tegen te gaan en de broeikasgasuitstoot op ons grondgebied te verminderen. Samenwerking met diverse belanghebbenden zoals burgers, bedrijven, verenigingen, enz. is noodzakelijk om de doelstelling voor een duurzame gemeente te halen.

Het uitvoeren van een energiescan, met als resultaat een rapport met verschillende energiebesparende maatregelen, is een win-win situatie voor ons allemaal. Uw energiekosten dalen en wij zien een daling in de gemeentelijke CO2-uitstoot.

Wat kan u verwachten?

Hebt u een minimum verbruik van 20.000 kWh/jaar aan elektriciteit of 50.000 kWh/jaar aan brandstof? Dan biedt het gemeentebestuur u deze energiescan gratis aan, op voorwaarde dat u op zijn minst één energiebesparende maatregel laat uitvoeren. Voor het uitvoeren van deze maatregel(en) ontvangt u een gemeentelijke subsidie van max. 2.000 euro. Deze subsidie kan u ontvangen na het realiseren van de maatregel en nadat u alle bewijsstukken, alsook de vermelding van de maatregel in de energiescan met de bijhorende terugverdientijd en CO2-besparing, heeft binnengebracht bij het gemeentebestuur. Deze documenten moeten eind 2023 in ons bezit zijn.

Wie voert deze energiescan uit?

Voor het uitvoeren van de energiescans doen wij beroep op de firma Encon, een onafhankelijk bureau dat bedrijven ondersteunt met creatieve en vernieuwende oplossingen in hun transitie om duurzamer te worden. Het doel van Encon is om bedrijven stap voor stap te begeleiden tijdens hun verduurzaming. Encon bestaat uit 4 afdelingen:

  • Energiebesparingen // Hernieuwbare energie (zon, wind, ...)
  • Duurzaamheidscertificatie (BREEAM, LEED, WELL, ...)
  • CO2-neutraliteit
  • Duurzaamheidsstrategie en integratie

Door de realisatie van verschillende projecten bij klanten (zoals Ghelamco Invest, IKEA, Aldi, Ecover, ...) heeft Encon ondertussen meer dan € 265 miljoen uitgespaard. Bovendien gaan economie en ecologie hand in hand, waardoor de uitvoering van deze duurzaamheidsprojecten er ook voor gezorgd hebben dat 1,7 miljoen ton CO2 vermeden werd. Wij zijn er dan ook van overtuigd dat Encon een goede match is om duurzaamheidsambities te realiseren met de hoogst mogelijke uitkomst.

Heeft u graag meer informatie over de energiescans, dan kan u altijd contact opnemen met Wesley Bauwens van Encon op 0496/08.43.48 of via wesley.bauwens@encon.be