Herbruikbare goederen

Herbruikbare goederen horen niet thuis bij het grof vuil. Waarschijnlijk kan iemand anders deze goederen best nog gebruiken. Het is beter om deze spullen naar het recyclagepark te brengen en ze daar in de container van De Kringwinkel Zuiderkempen te deponeren, of om de mensen van De Kringwinkel te contacteren met de vraag of ze de goederen kunnen komen ophalen. De opzichters van het recyclagepark/ophaalploeg beslissen of de goederen nog in herbruikbare staat zijn of niet.

De Kringwinkels zijn blij met kledij en textiel, speelgoed, boeken, meubelen, huisraad, decoratie, elektro, fietsen, multimedia, sport- en babyartikelen. Is het goed beschadigd, gescheurd, vuil of compleet versleten of onvolledig, dan mag je het naar het recyclagepark brengen. Bij twijfel, stel jezelf de vraag: “zou mijn buurvrouw het nog kunnen en willen gebruiken?”

Elektro en fietsen mogen altijd naar de kringwinkel, zelfs als ze beschadigd of in slechte staat zijn. Zij zullen ervoor zorgen dat de fietsen worden opgeknapt in het fietsatelier, en dat afgedankte elektro op een milieuvriendelijke manier wordt gerecycleerd.