Natuurbuur

Het klimaat heeft je nodig.Natuurbuur Logo

Denk je dat je als burger niet echt invloed kan uitoefenen op het klimaat? Fout gedacht!

Er wordt enorm veel ruimte onderbenut in de strijd tegen de klimaatverandering. Er zijn genoeg Hulshoutse tuinen, ontelbare gevels, platte daken, balkonnetjes, opritten, …. een groot potentieel. Jij, als burger van onze gemeente, bent dus een belangrijke schakel in de cruciale strijd tegen de klimaatverandering.

Samen maken we het verschil.

Je wil als burger wel bijdragen, maar je weet niet hoe? We merken dat de stap naar het toepassen van groene oplossingen toch groot blijft. Het is immers moeilijk om alle oplossingen bijeen te zien staan met voor- en nadelen, uitleg over hoe je het moet doen en wat het kost.  

Daar brengen wij nu verandering in. Groene en blauwe daken, WADI’s, wilgenhutten, ontharding, autodelen, … en nog vele andere klimaatadaptieve oplossingen staan in onze gloednieuwe Natuurbuur-catalogus uitgelegd. Dummyproof, met stappenplan én boodschappenlijstje.

Neem snel een kijkje in de groene catalogus en maak van je huis en/of tuin een klimaatvriendelijke thuis.

Samen maken we het klimaat beter.

*Een Natuurbuur is een buurtbewoner die beseft dat hij of zij het verschil kan maken. Met de catalogus van de gemeente Hulshout ligt je klimaatdaad nu binnen handbereik.
Tip: Kijk regelmatig. Onze catalogus wordt steeds aangevuld met nieuwe klimaatadaptieve oplossingen voor in en om je huis.