In uitvoering

Hieronder vindt u de wegenwerken die momenteel in uitvoering zijn:

 

Verbindingsriolering Heibaan

Verbindingsriolering Heibaan

Planning (onder voorbehoud van weersomstandigheden)

Reeds in 2008 werd een aanvraag opgestart voor wegen- en rioleringswerken in de Heibaan. In 2013 gaf de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) opdracht aan Aquafin om een verbindingsriolering in de Heibaan aan te leggen tot aan de Kleine Voorheide. Het verlengde van de Heibaan (tot einde bebouwing voorbij Kempen-Hagelandroute/grens Westerlo) wordt gelijktijdig met hetzelfde profiel (door PIDPA-RIOLERING) uitgevoerd.

Onze gemeente voorziet tijdens deze werken i.s.m. de opdrachtgever Aquafin:

  • Alle kruispunten worden 'verhoogde' kruispunten• Behoud van de voorrang van rechts
  • Rijwegverharding in asfalt
  • Dwarsprofiel met een voetpad langs de onpare kant (noordkant, kant Industriepark) en baangracht aan de pare huisnummerkant.

Inmiddels is het ontwerp vastgesteld en de omgevingsvergunning door Minister J. Schauvliege op 21 december 2018 afgeleverd. De verplaatsingen en aanpassingen nutsleidingen zijn volop in uitvoering. Deze werken worden verwacht half oktober 2019 voltooid te zijn. Op 07 oktober 2019 start aannemer DCA met de rioleringswerken in de Heibaan.

De werken worden opgedeeld in twee fasen op de Heibaan:

  • Fase 1 tussen Vaartstraat en Heibaan 195: gepland van 07.10.2019 tot 30.04.2020 (Deze fase wordt opgesplitst in twee subfases: van Vaartstraat tot ongeveer nr. 129 en van nr. 195 naar nr. 129)
  • Fase 2 tussen Heibaan 195 en grens Westerlo: gepland van 30.04.2020 tot eind 2020

Meer informatie: https://www.aquafin.be/nl-be/particulieren/waar-werken-we

Bekijk de presentatie van Aquafin

Lees hier de bewonersbrief over de nutsleidingen

Kleine uitbreidingen Pidpa-HidroRio

Kleine uitbreidingen Pidpa-HidroRio

Door de VMM werden enkele prioritaire rioleringswerken opgedragen: Tolweg (zijweg Booischotseweg), Vranckxstraat, Beekstraat (deel).

De riolerings- en wegeniswerken werden uitgevoerd door aannemer Hegrola. Momenteel is de aannemer de straten aan het afwerken zodat de voorlopige oplevering eerstdaags kan plaatsvinden.