Nieuws uit het woonzorgcentrum

> LEES HIER HET PERSBERICHT: Een positieve noot uit het WZC Ter Nethe in Hulshout!

Richtlijnen voor familieleden:

Beste familie, vrienden van bewoners,

  • Er geldt nog steeds een aangepaste bezoekersregeling (zie hieronder)
  • Contactmomenten via Whatsapp met de familie/raamcontacten (bewoners mogen het raam niet openen !) / terrasbezoeken in de namiddag.
  • Er worden regelmatig foto’s gepubliceerd op deze pagina.
  • Indien de was niet wordt meegenomen door de vaste bezoeker is het ruilmoment voor de was tussen 14.00-15.00 uur. Op andere tijdstippen kan de deur niet geopend worden.
  • Binnengebrachte goederen worden de dag erna pas aan de bewoner bezorgd; Geef dus geen etenswaren mee die beperkt houdbaar zijn of gekoeld moeten bewaard worden.

UPDATE 26 juni 2020:
Vanaf 29 juni versoepelt woonzorgcentrum Ter Nethe zijn bezoekersregeling opnieuw een beetje. Er zal vanaf dan de mogelijkheid zijn voor de bewoners om weer bezoek op de kamer te ontvangen. Maximum 2 geregistreerde bezoekers kunnen op vaste bezoekmomenten langskomen. Er is met het mooie weer in het vooruitzicht ook de mogelijkheid om een wandelingetje op het domein te maken.
Elke bewoner zal de mogelijkheid krijgen om 2 keer per week een kamerbezoek te krijgen en daarnaast nog bezoek te kunnen zien op de terrasbezoekmomenten. Het zal voor onze bewoners en hun familie deugd doen om mekaar weer een beetje dichterbij te hebben, doch met de nodige afstand!
 

UPDATE 19 juni 2020:
Vanaf maandag 22 juni gaan er weer verdere versoepelingen van de bezoekersregeling in Ter Nethe van start.

  • Er mogen dan 2 bezoekers per bewoner op het vastgelegde bezoekmoment buiten gaan met de bewoner.
  • Er is een wandelrichting op de wandelweg rond het woonzorgcentrum aangeduid waar bewoner en bezoekers kunnen wandelen. Zowel bewoner als bezoeker(s) moeten zich tijdens de wandeling houden aan de richtlijnen om de nodige bescherming te kunnen garanderen.

We rekenen op de verantwoordelijkheidszin van de bewoners en hun bezoekers om zo telkens weer een stapje verder te kunnen gaan in de versoepeling van de bezoekersregeling in Ter Nethe.
 

UPDATE 12 juni 2020:
De kappers en de pedicures zijn sinds deze week terug opgestart in Ter Nethe. Ook voor het bezoek in de woonzorgcentra heeft de overheid versoepelingen voorgesteld. Het is voor onze bewoners steeds zoeken naar een goed evenwicht tussen enerzijds de nood aan sociaal contact en anderzijds het kunnen garanderen van hun veiligheid en welzijn. Dit is geen gemakkelijke oefening.

Voor wzc Ter Nethe hebben wij ervoor gekozen om onze deuren niet onmiddellijk wagenwijd open te zetten, maar stap voor stap onze bezoekersregeling uit te breiden. De volgende versoepelingen worden vanaf maandag 15 juni ingevoerd:

  • Er mag 1 keer per week een bezoeker naar keuze op een vast bezoekersmoment bij de bewoner op bezoek komen. De preventieve beschermingsmaatregelen (afstand, handhygiëne, mondmasker) blijven strikt opgevolgd!
  • Er komen extra bezoekersmomenten buiten in de binnentuin voor de bewoners van afdeling het Plein op afgesproken momenten;
  • Terug opstarten van de vrijwilligerswerking met geregistreerde vrijwilligers om het welzijn en de vrijetijdsbesteding van onze bewoners mee te ondersteunen (de cafetaria blijft voorlopig nog gesloten).

Deze eerste stappen naar versoepeling zullen 14 dagen uitgetest worden. Daarna zal bekeken worden welke volgende stappen we kunnen zetten om de bezoekersregeling verder uit te breiden. Als iedereen de maatregelen strikt toepast, kunnen we hopelijk snel onze bewoners blij maken met een dikke langverwachte knuffel!

Bedankt voor uw begrip.