'1.001 bomen' om onze gemeente groener te maken

1.001 bomenMet het project ‘1.001 bomen’ wil de gemeente iedereen aanzetten om meer te genieten van bomen. Daarenboven willen we er ook voor zorgen dat er extra bomen komen op ons grondgebied … en dat mogen er gerust meer zijn dan 1.001! Tijdens deze actie, in samenwerking met IOK, krijgt elk gezin de kans om een gratis boom te bestellen om zo onze gemeente groener te maken. Het gaat zowel om loof- als fruitbomen in halfstam en hoogstam. Bovendien kan u ook uit enkele struiken en kleine bomen kiezen zodat voor elke grootte van tuin een aanbod voorzien is.

Wetenschappelijk onderzoek is unaniem: we zijn gezonder en voelen ons gelukkiger en minder gestresseerd als we in een groene omgeving vertoeven. Ook voor het klimaat en de luchtkwaliteit zijn bomen meer dan welkom. Een boom neemt jaarlijks gemiddeld 20 kg CO2 uit de lucht op en produceert zelfs even veel zuurstof als 10 mensen op een heel jaar inademen. Het project ‘1.001 bomen’ wil inwoners op een speelse wijze bewust maken van het belang van bomen in onze gemeente en iedereen motiveren om zelf mee te bouwen aan een groene toekomst. Want de boom van morgen, die plant u natuurlijk vandaag.

Praktisch

De deal is eenvoudig: de gemeente geeft een boom, u steekt hem in de grond. Uw gratis boom bestellen kan van 1 september tot en met 20 oktober via www.iok.be/1001bomen.

De acties ‘Behaag onze Kempen’ en ‘1.001 Bomen’ lopen gelijktijdig. Beide bestellingen kunnen dan ook afgehaald worden op hetzelfde moment: Zaterdag 19 november van 08.00 tot 12.00u aan de gemeentelijke werkhal, Zuidgoordijkstraat 27, Hulshout.