Bestel plantgoed via Behaag onze Kempen

Behaag Onze Kempen‘Behaag onze Kempen’ wil inheems en streekeigen plantgoed promoten. Organisatoren zijn IOK, Natuurpunt, Velt, JNM en 27 Kempense lokale besturen. De actie is intussen al aan haar 28e editie toe.

Begin met u goed te informeren

Zoekt u soorten die geschikt zijn voor uw tuin? Informeer u vooraf goed! U vindt heel wat nuttige informatie op www.iok.be/bok. Op de website kan u ook eenvoudig te weten komen welke haag ideaal is voor uw tuin. (kijk bij ‘Welke haag is geschikt voor mijn tuin?’)

Op zaterdag 24 september om 13u30 of 15u organiseert IOK een inspiratiewandeling met Joeri Cortens in het Begijnhof van Herentals (Begijnhof 29). Tijdens de wandeling kan u ‘live’ kennis maken met de aangeboden soorten. Inschrijven kan via www.iok.be/tuinbezoek.

Streekeigen plantgoed, niets dan voordelen

‘Behaag onze Kempen’ biedt inheems en streekeigen haagplantsoen, (hoogstam)fruitbomen, kleinfruit, vruchtbomen, klimplanten, heesters, steunpalen voor fruitbomen, bloemenzaad, bloembollen, klimhulpen en compost aan. Inheemse en streekeigen (haag)planten gedijen van nature goed op onze arme Kempense zandgronden. Ze trekken meer diersoorten aan en vergroten de natuurwaarde van uw tuin.

Nieuw: knotwilgen!

Vanaf dit jaar breiden we het aanbod van ‘Behaag Onze Kempen’ uit met knotwilgen. Ideaal voor een nattere ondergrond, maar ook perfect mogelijk in wat drogere omstandigheden.

Praktisch

Bestellen en betalen doet u via www.iok.be/bok vanaf 1 september tot en met  20 oktober.

Meer info?

Bezoek de website (www.iok.be/bok), neem contact op via behaag.onzekempen@iok.beof informeer u bij de milieudienst op het gemeentehuis.

De acties ‘Behaag onze Kempen’ en ‘1.001 Bomen’ lopen gelijktijdig. Beide bestellingen kunnen dan ook afgehaald worden op hetzelfde moment: Zaterdag 19 november van 08.00 tot 12.00u aan de gemeentelijke werkhal, Zuidgoordijkstraat 27, Hulshout.