Cambio autodelen

Sinds juni 2018 heeft Hulshout vier deelwagens. In iedere kern staat één Cambio-wagen die 24/7 kan worden geleend. Ook de gemeentelijke dienstwagen kan ’s avonds en in het weekend worden gebruikt door de inwoners. U bespaart al snel meer dan € 1 000 per jaar.

Voor wie nog geen ervaring heeft met autodelen is een zomerse uitstap de ideale gelegenheid om er eens kennis mee te maken. Alle info over hoe het systeem werkt, kan u lezen op www.cambio.be.

Voordelen

Voordelen

Na de grote steden begint autodelen ook in kleinere steden en gemeenten steeds populairder te worden. De gemeente Hulshout is dan ook zeer trots dat het als landelijke gemeente deze dienst aan haar inwoners kan aanbieden. Wie minder dan 10 000 km per jaar rijdt, komt goedkoper uit bij gebruik van een Cambio-deelwagen. U bespaart al snel meer dan € 1 000 per jaar. Eén deelwagen vervangt gemiddeld 12 particuliere wagens in het verkeer. Dit betekent minder wagens op de baan, minder wagens in productie en een gezonder leefmilieu. De wagens worden ook geregeld vervangen, zodat er steeds zuinigere en properdere modellen kunnen worden ingezet. 

Procedure

Procedure

Gebruikmaken van de deelwagen is zeer simpel. U vraagt uw cambio-kaart aan via het online bestelformulier. Deze wordt dan met de post opgestuurd. U kan een auto reserveren wanneer u wil, kort of lang voor uw vertrek. Dit kan via de telefoon, via de website of via de CambioApp. Gebruikmaken van de wagen gebeurt met de kaart. Tanken gebeurt met de tankkaart op de kosten van Cambio. Op het eind van de maand ontvangt u een factuur met een overzicht van al uw ritten. De prijs wordt bepaald aan de hand van de gereden kilometers en de duur van de gebruiksperiode. Deze tarieven zijn te raadplegen via de Cambio-website. Meer info is ook steeds verkrijgbaar via de milieudienst.

Locaties

Locaties

De deelwagens staan op de volgende locaties:

Hulshout: parking voor of achter de pastorij (Grote Baan 121A)

Houtvenne: aan de kerk (J. Verlooyplein)

Westmeerbeek: Stationsstraat 12