Corona advies- en hulplijn Zuiderkempen

Op het nummer 014 49 67 62 kan u vanaf nu als inwoner van de Zuiderkempen allerlei vragen stellen in verband met testen, quarantaine, isolatie,… Als u milde symptomen hebt, en u het zelf niet nodig vindt om hierover een arts te spreken, kan u via deze lijn een testcode krijgen of een afspraak maken in een testcentrum.

Medewerkers zullen zorgvuldig de tijd nemen om uw corona gerelateerde vragen te beantwoorden volgens de meest recente richtlijnen. Ze worden grondig opgeleid en bijgestaan door onze coördinerende artsen en volgen het actuele test- en quarantainebeleid op de voet.

Deze advieslijn komt er ter ondersteuning van de huisartsen, die opnieuw een piek van het aantal coronabesmettingen verwachten vanaf eind januari. Als u milde symptomen hebt, niet erg ziek en niet ongerust bent, kan de medewerker al uw vragen beantwoorden. Zo kunnen de huisartsen zich concentreren op zieke mensen en zich focussen op hun zorgtaken. U kan het corona callcenter dagelijks bereiken via 014 49 67 62, op weekdagen van 9.00  tot 17.00 uur en tijdens de weekends tussen 8.00  en 18.00 uur.

De helpdesk voor het vaccinatiecentrum blijft uiteraard bestaan. U kan nog steeds terecht via 014 56 79 90 met specifieke vragen over uw afspraak in het vaccinatiecentrum in Westerlo of Geel.

Het callcenter voor het aanmaken van testcodes voor hoogrisicocontacten is omwille van de gewijzigde teststrategie niet meer operationeel.