Phishing, laat u niet vangen

Hoe vaak horen we het tegenwoordig; “kijk goed uit als je een verdacht bericht krijgt en geef NOOIT wachtwoorden, codes van je bankkaart of response codes door via een e-mail, telefoongesprek, sms’je of social media”.

 

We willen u hiervoor wapenen. Samen kunnen we oplichters immers te slim af zijn. Leer verdachte berichten herkennen, wordt bewust gemaakt er niet op te klikken, en stuur ze door naar verdacht@safeonweb.be. De verdachte links worden dan door een speciale cel (het CCB) geblokkeerd.

 

Wil je op een snelle en eenvoudige manier op de hoogte blijven; download de  Safeonweb app op je mobiele toestel (beschikbaar voor IOS en Android). De app waarschuwt je voor cyberdreigingen en nieuwe vormen van online oplichting.  De info die we verspreiden met de app komt onder meer uit de analyse van de 1000-den berichten die dagelijks doorgestuurd worden naar Safeonweb. En daarmee is de cirkel rond.

 

Alle informatie over hoe phishing te herkennen en hoe ermee om te gaan, kan je terugvinden ophttps://campagne.safeonweb.be

 

Phishing