Vaccinaties komen op gang!

30 maart 2021

Bijna 12 procent van de volwassen Hulshoutenaars kreeg ondertussen een eerste coronavaccin. In de Eerstelijnszone Zuiderkempen (Geel, Laakdal, Meerhout, Westerlo, Herselt en Hulshout) bedraagt de vaccinatiegraad een dikke 12 procent. Momenteel zijn er in de Zoerla en De Waai samen zo'n 5000 prikjes gezet. De komende weken komt er nog meer vaart in de vaccinatiecampagne: deze week staan er bijna 2800 vaccinaties op de planning en in de week van 5 april zijn het er meer dan 4500. 

Na de zorgverleners startte op 15 maart de vaccinatie van de 85-plussers. Ondertussen kregen alle 80-plussers een uitnodiging voor vaccinatie in de brievenbus. Ook de uitnodigingen voor de 75 tot 80-jarigen gingen de deur de uit. We starten met de vaccinatie van deze groep in de week van 5 april. 


Wanneer ben ik aan de beurt? 

 • Momenteel vaccineren we de prioritaire groep 65-plussers. We nodigen mensen uit in dalende leeftijd. 
 • In de week van 15 – 21 maart hebben we de 85-plussers gevaccineerd.
 • In de periode van 22 maart – 4 april staan de 80 tot 85-jarigen op de planning. 
  • De Waai: 1513 vaccins 
  • de Zoerla: 1254 vaccins 
 • Ondertussen zijn ook de uitnodigingen vertrokken voor de 75 tot 80-jarigen, we starten met het vaccineren van deze groep in de week van 5 april. 
  • De Waai: 2781 vaccins
  • de Zoerla: 1974 vaccins 
 • Over een viertal weken zullen alle 65-plussers gevaccineerd zijn en starten we met de mensen met onderliggende gezondheidsproblemen. * 
 • In de laatste fase komt de rest van de volwassen bevolking aan de beurt. 

* Eerder werd door de overheid aangekondigd dat er een lijst zou komen met zogenoemde essentiële beroepen die na de ouderen en de mensen met onderliggende aandoeningen voorrang zouden krijgen bij de vaccinaties tegen het coronavirus. Maar die lijst komt er niet volgens Vlaams minister van Welzijn Wouter Beke. Enkel agenten die interventies doen zullen het vaccin eerder krijgen dan de brede bevolking. 

Vaccinatiegraad in de Eerstelijnszone Zuiderkempen 
Inwoners van Geel, Laakdal en Meerhout worden verwacht voor hun vaccinatie in vaccinatiecentrum De Waai. In vaccinatiecentrum de Zoerla zullen inwoners van Westerlo, Herselt en Hulshout terechtkunnen voor hun prikje. In totaal zijn 11.937 van de 18-plussers uit de Eerstelijnszone Zuiderkempen gevaccineerd. Niet alle prikjes zijn in de vaccinatiecentra gezet. Je vindt hier bijvoorbeeld ook de cijfers van vaccinaties in woonzorgcentra, zorginstellingen of het ziekenhuis. 

In Hulshout bedraagt de vaccinatiegraad op 30 maart 11,83 procent (18-plussers). Dat betekent dat 1.019 van de 8.615 volwassen Hulshoutenaars ondertussen een prikje kregen.