Word onthaalouder en hartenveroveraar

Oproep voor onthaalouders in Hulshout

Vacaturebericht

Oproep voor onthaalouders in Hulshout

Oproep voor onthaalouders in Hulshout

Voor de gezinsopvang van baby’s en peuters van 0-3 jaar is het team Onthaalouders van Lokaal Bestuur Heist-op-den-Berg op zoek naar mensen met een warm hart voor de allerkleinsten.
Als onthaalouder zorgt u ervoor dat ouders de mogelijkheid hebben om hun kind met een gerust hart achter te laten bij u thuis. Dit in een warme, huiselijke, veilige sfeer waar het kindje met de nodige creativiteit opgevangen wordt. In deze veilige, geborgen omgeving zorgt u voor hechting, ontwikkeling, welbevinden en betrokkenheid van de kindjes. U zorgt voor een vertrouwensrelatie met de ouders en samen met hen voor de opvoeding van hun kleintje. Deze opvang kan perfect in combinatie met de zorg voor eigen kinderen.

We zoeken onthaalgezinnen specifiek voor Hulshout, Houtvenne en Westmeerbeek.

Wat houdt uw taak in?

U verzorgt de kindjes (comfortzorg en troost) en bereidt en geeft gezonde en gevarieerde voeding. U  organiseert spelactiviteiten en biedt educatieve ondersteuning aan de kindjes. U observeert het gedrag, welzijn en ontwikkeling van het kind. U onthaalt zowel het kind als de ouders warm en begeleidt deze tijdens de opvangperiode.

Wat verwachten we van u?

Als onthaalouder heeft u een hart voor kinderen, specifiek voor baby’s en peuters en ervaring met de leefwereld van jonge kinderen is een voorwaarde. U bent minstens 21 jaar, u spreekt vloeiend Nederlands en u kan voor uzelf en uw meerderjarige huisgenoten een blanco uittreksel uit het strafregister (model 2) voorleggen en verklaren dat jullie in goede gezondheid verkeren.

Uw woning is geschikt voor de opvang van kinderen, u bent bereid ze aan te passen in functie van veiligheidsonderzoek en risicoanalyse. U bent bereid tot overleg met de ouders en ziet een meerwaarde in de begeleiding en ondersteuning van de organisator Gezinsopvang.

U volgt een erkende module van 40u ‘Kennismaken met de gezinsopvang’. Beschikt u over het nodige diploma of de nodige kwalificaties, dan is deze module voldoende om te kunnen starten.
Indien u niet de juiste kwalificatie hebt, moet dit wel in orde zijn tegen 1 april 2024. U kan uw opleiding voltooien terwijl u werkt.

U bent in het bezit van een diploma secundair onderwijs/beroepsonderwijs of volwassenonderwijs in de richting kinderzorg, begeleider kinderopvang/kinderzorg. De gelijkgestelde studierichtingen van het hoger onderwijs zijn terug te vinden op de website van Kind en Gezin (kwalificaties).

U bent een creatief, communicatief en sociaal vaardig persoon. Plannen en organiseren behoren tot uw dagdagelijkse routine. Zelfstandigheid en flexibiliteit schrikken u niet af en u toont een grote leerbereidheid. U kan u vinden in de pedagogische visie van het Lokaal Bestuur en gaat positief en respectvol om met de diversiteit aan kinderen en gezinnen.

Wat mag u verwachten?

Het gaat om een voltijds samenwerkingscontract met Gezinsopvang OCMW Heist-op-den-Berg.

U krijgt een belastingvrije kostenvergoeding en een verzekering voor burgerlijke aansprakelijkheid en een ongevallenverzekering. Bovendien krijgt u een eigen sociaal statuut.

Per dag dat u een kind opvangt krijg u een onkostenvergoeding. Die is fiscaal vrijgesteld en wordt dus niet belast. U kan deze onkostenvergoeding combineren met tijdskrediet/loopbaanonderbreking. Uw maandelijkse vergoeding is afhankelijk van het aantal kinderen en het aantal uren dat ze in uw opvang blijven. Aangezien uw vergoeding afhankelijk is van het aantal kinderen, kan dit bedrag schommelen. Als een kind ziek is of op vakantie gaat, bijvoorbeeld. Als u zelf vakantie neemt, krijgt u geen vergoeding.

Als onthaalouder heeft u recht op een tegemoetkoming bij geneeskundige verzorging, een uitkering bij ziekte, bij arbeidsongeschiktheid, bij arbeidsongevallen en beroepsziekten. U krijgt kinderbijslag en bouwt pensioenrechten op. Bovendien is er onder bepaalde voorwaarden een opvanguitkering wanneer de kinderen buiten u wil niet komen.

De teamcoördinator begeleidt de onthaalouders in hun werk, organiseert vormingsavonden en zorgt voor de doorverwijzing van ouders naar onthaalouders. Het team staat in voor alle administratieve en financiële regelingen naar de ouders toe, zoals maandelijkse facturen en jaarlijkse fiscale attesten voor de ouders.

Welke voordelen heeft u als kinderbegeleider gezinsopvang aangesloten bij ons team?

U werkt thuis en u kiest zelf uw werkuren en dagen, hoeveel vakantiedagen u wilt en wanneer (in overleg met het team), u organiseert uw eigen dag en werk. U maakt deel uit van een fijn team onthaalouders binnen de regio.

U heeft dus de mogelijkheid om heel zelfstandig te werken, in samenwerking met ons team dat u begeleidt, ondersteunt en informeert.

Interesse?

Heeft u nog vragen? Neem dan contact op met het team onthaalouders via

onthaalouders@heist-op-den-berg.be of via 015 23 87 71 (op weekdagen tussen 9 en 12 uur).

Op www.ikwordonthaalouder.be/ vindt u meer informatie over de job.

Heeft u interesse om als onthaalouder aan de slag te gaan? Stuur dan een mail met uw CV en motivatiebrief naar vacature@heist-op-den-berg.be.