De Schoofzak

Over De Schoofzak

De Schoofzak

Winkel doen zit hen in het bloed. Hun ouders hadden jaren geleden het Seizoentje en ook daar ligt de oorsprong van De Schoofzak. Mensen die kwamen om groenten te kopen, vroegen of zij ook geen brood verkochten. Dit werd thuis besproken en het idee van de Schoofzak was geboren. Na het ombouwen van een huis tot winkel kon De Schoofzak openen in oktober 2004.

“We hebben van in begin gekozen om niet alleen brood te verkopen. Ik vond het concept van een kleine buurtwinkel wel iets hebben en daar zijn we dan ook voor gegaan. Ik denk dat dit een goede keuze geweest is. Brood is natuurlijk ons topproduct, maar wij verkopen ook veel charcuterie. Voor de andere producten is het altijd een beetje kijken. We nemen een nieuw product in het assortiment en dan is het afwachten op het aanslaat of niet. Wordt het niet verkocht, dan halen we het er gewoon terug uit. Jaren terug verkochten wij ook diepvriesproducten, maar met de komst van de Okay zagen wij dat dit eigenlijk bijna niet meer verkocht werd. Dan hebben we er ook geen probleem mee om dit terug uit het assortiment te nemen.”

“Bij een buurtwinkel komt wel wat meer kijken dan alleen maar winkeltje doen. Wij hebben verschillende leveranciers: brood, charcuterie, zuivelproducten, chocolade, inpakmaterialen, … dat zijn allemaal zaken die dagelijks, wekelijks of maandelijks nagekeken moeten worden. De bestelling van het brood geef ik bijvoorbeeld elke dag door voor 17.00u. Het voordeel hiervan is dat mensen tot 17.00u de dag voordien een bestelling kunnen doorgeven. Bestellingen kunnen in de winkel doorgegeven worden of telefonisch, en sinds kort hebben we op onze facebookpagina ook een extra knopje zodat mensen een whatsapp bericht kunnen sturen. We zien dat dit wel in de smaak valt want ik krijg geregeld berichtjes ’s avonds om bepaalde producten opzij te leggen of om bestellingen door te geven.”De Schoofzak

“De bakker waar wij mee samenwerken, heeft een groot assortiment. Onze winkel is te klein om alles wat in zijn assortiment zit te verkopen, maar wij hebben toch gemiddeld een 20-tal verschillende broden in de winkel liggen. In het weekend komen daar nog enkele soorten bij zoals rozijnen- suiker- en notenbrood. Wij hebben ook glutenvrij brood op bestelling. De speciale broden waarvoor mensen van ver komen, zijn het ProBody brood en het 100% spelt brood. Het ProBody brood wordt ook wel eens dieetbrood genoemd, omdat het koolhydraatarm en eiwitrijk is. Het 100% speltbrood is dan weer voor mensen die geen granen mogen eten. Ook pistolets, koffiekoeken en taarten zijn er in alle soorten en maten.”

Wat is het mooiste aan jouw beroep? 

“Het leukste aan een lokale winkel te zijn is dat onze klanten ons kennen en wij kennen het. Dat is ook meteen het leukste aan onze job: het contact met mensen. Voor hen zijn wij niet zomaar iemand die hen brood of charcuterie verkoopt. Sommigen komen hier ook om een babbeltje te doen; daar zitten wij allemaal niks mee in. Bovendien is het ook leuk om dit samen met mijn zus te kunnen doen.”

 

Lees ook hier het artikel dat verscheen in het gemeenteboekje van november 2022.Logo De Schoofzak

De Schoofzak015/76.23.32
Grote Baan 188fien33@hotmail.com
2235 Hulshoutwww.deschoofzak.be

 

 

 

Zet u ook graag uw handelszaak of onderneming in de kijker? Neem dan contact op met lokale.economie@hulshout.be