A Dream Design / Alles Naar Wens

Over A Dream Design

“A Dream Design ontwerpt een logo, naamkaartjes, website, huisstijl, en ga zo maar verder voor bedrijven. Het isVoorbeeld A Dream Design belangrijk om eerst wat input te krijgen van de bedrijven om zo te weten wat ze verwachten en graag zien. Soms is deze input heel uitgebreid, maar soms ook heel beperkt tot de kleuren die ze willen gebruiken. Bij dit laatste krijg ik zo goed als carte blanche. Dat zijn uitdagingen waar ik van hou. Meestal start ik met het ontwerp van een logo en een huisstijl – een look and feel – waarna ik weet of ze mijn visie delen. Vaak heb ik een tiental voorbeelden gemaakt en lijkt mijn werk overbodig. Heel vaak kiezen mensen voor het eerste ontwerp. Dat is uiteindelijk ook de visie die in mijn hoofd zit, waardoor het telkens een bevestiging is dat ik hen juist begrepen heb.”

“Voor elke nieuwe klant begin ik met een leeg blad. Een ontwerp moet op maat gemaakt worden voor een bepaald bedrijf. Een bedrijf richt je op voor jaren, waardoor ook je huisstijl jaren moet meegaan. Ik sta gekenmerkt voor mijn strakke stijl, Voorbeeld A Dream Designmaar dat wil niet zeggen dat het geen tof en herkenbaar ontwerp kan zijn. Eens al het ontwerpwerk gebeurd is, gaan we over tot het printen. De meeste zaken die bij een huisstijl passen, kan ik zelf printen. Voor andere zaken, zoals de grotere reclameborden of boekjes, heb ik partners waar ik al jaren mee samenwerk. Willen bedrijven het door iemand anders laten printen, dan is dat ook geen probleem.”

“De laatste tijd heb ik wat lokale projecten mogen doen. Zo heb ik voor Brasserie Hap het hele design gedaan en heb ik bij de vernieuwing van Budget Meubelen ook het nieuwe logo verzorgt. Mijn klantenbestand bestaat uit verzekeringsagenten, bouwbedrijven, kappers, horeca, begrafenisondernemers, vastgoedmakelaars, en ga zo maar door. Het zijn heel uiteenlopende sectoren waardoor eenzelfde design nooit van toepassing kan zijn voor de verschillende bedrijven. Herhaling zal je bij A Dream Design niet vinden.”

 

Over Alles Naar Wens

“Bij Alles naar Wens draait alles rond geboortekaartjes en doopsuiker. Voor mij betekent dit meer variëteit in de vormgeving. Bij doopsuiker gaat het om een leuke feeling. Ondanks de strakke stijl die mijn ontwerpen toch wel kenmerkt, heb ik dat niet bij geboortekaartjes. Het krijgen van een baby en de daarbij horende kaartjes zijn iets persoonlijk. Ik ga dan ook mee in de ouders hun verhaal. Waar ik wel op let, is dat het strakke en het speelse niet door elkaar worden vermengd. Het is of het één of het andere. Dat zal ik ook zo tegen mijn klanten zeggen; al hebben zij natuurlijk het laatste woord.”Voorbeeld Alles Naar Wens

“Voor de doopsuiker kunnen klanten kiezen of ze deze zelf vullen of dat ze dit door mij laten doen. Als ik het zelf doe, dan probeer ik alles perfect te hebben. Sticker recht, bloemetje perfect in het midden, … als ik deze zaken ontwerp zit ook de presentatie ervan al in mijn hoofd. Dat is ook de reden waarom ik – als mensen de doopsuiker zelf vullen – altijd een handleiding meegeef."

“Bij geboortekaartjes heerst er wel een soort rush. Als een baby geboren wordt, willen mensen zo snel mogelijk familie en vrienden op de hoogte brengen aan de hand van een geboortekaartje. Al zien we door corona wel een evolutie waarbij dit minder belangrijk wordt. Eens de baby geboren is, sturen klanten mij een sms met de laatste informatie. Ik zet deze in het ontwerp en stuur het nog één keer naar de kersverse ouders. Als ze dan bevestigen, Profielfoto Nathaliebegin ik te printen. De rest, zoals enveloppen, stickers en doopsuiker, hebben ze natuurlijk al wel op voorhand gekregen. Daar hoeven ze zich geen zorgen meer over te maken.”

Wat is het mooiste aan jouw beroep?

“Het leukste aan mijn job is dat mensen oprecht tevreden zijn als ze hun doopsuiker ophalen, of dat bedrijven trots zijn op de huisstijl die we gecreëerd hebben en deze voor jaren meegaat. Ik doorloop samen met mijn klanten een heel proces en creëer iets waar ik zelf tevreden over ben en waar ik blij van word. Als mijn klanten dat gevoel dan delen, dan ben ik gewoon super gelukkig. Daarnaast is het creatieve luik van mijn job echt wel mijn ding. Door de vrijheid die ik ervaar in mijn ondernemingen kan ik het creatieve ook zijn vrije gang laten gaan. Ik heb bereikt wat ik wou bereiken, en ben zeer tevreden met hoe het nu loopt.”

Lees ook hier het artikel dat verscheen in het gemeenteboekje van september 2022.

Logo Alles Naar WensLogo A Dream Design

A Dream Design / Alles Naar Wens0473/84.03.13
Peerdekerkhofstraat 19info@adreamdesign.be / info@allesnaarwens.be
2235 Hulshoutwww.adreamdesign.be / www.allesnaarwens.be

 

 

 

 

Zet  u ook graag uw handelszaak of onderneming in de kijker? Neem dan contact op met lokale.economie@hulshout.be