Merloo

Over Merloo

 

Foto MerlooMerloo, en daarbij ook Toby Van der Auwera, staat gelijk aan passie voor Europese wijnen. “Deze passie bestaat al heel lang. Ik ben niet principieel tegen de wijnen van de Nieuwe Wereld, maar ik heb, toen ik met Merloo startte, wel beslist om me enkel te focussen op Europese wijnen. Europese wijnen hebben meer diepgang en zijn verfijnder. Bovendien hou ik persoonlijk heel erg van de seizoenen en die vind je ook terug in de Europese wijnen. Dat heb je bij wijnen uit de Nieuwe Wereld veel minder.”

“De focus van de zaak ligt op wijnen en dat zal ook altijd zo blijven. Maar we moeten wel mee met onze tijd en met de trends. Dat is ook de reden waarom we toch ook een Vermouth in het assortiment hebben zitten. Naar de toekomst willen we daar misschien ook wat verder in gaan. Een keer een lekker aperitiefje toevoegen of een digestief; al moet de link met wijn wel aanwezig blijven.
Wat ook steeds belangrijker wordt, zowel voor de mensen als de wijnbouwers, is het biologische aspect. Heel wat wijnboeren schakelen over naar biologische wijnbouw en dat verandert ook de smaak van de wijn. Hierdoor is het een risico voor de wijnboeren, maar vanuit ideologisch standpunt zijn ze toch bereid om deze stap te maken. Sommige biologische wijnen zijn best troebel, en een troebele wijn oogt niet zo mooi als de wijn die we allemaal kennen. Als je dan zo’n wijn serveert, dan heb je echt wel de uitleg nodig waarom deze wijn er zo uitziet. Anders gaan mensen de wijn niet kunnen appreciëren, denk ik. De biologische wijnen gaan zeker aan populariteit winnen, maar ik geloof wel dat het nog even tijd nodig heeft.”

“Met Merloo staan we vooral voor een persoonlijke ervaring. Wij zijn een eenmanszaak, dus de waarden en normen die ik belangrijk vind, wil ik ook overbrengen in de zaak. Als ondernemer moet je commercieel ingesteld zijn, hetgeen belangrijk is voor de continuïteit van de zaak, doch zal ik in de verkoop nooit pusherig overkomen. Ligt de wijnkelder nog vol, drink dan eerst die wijn leeg. Ik zal zeker niet degene zijn die zal aandringen om nog extra wijnen te kopen. Het belangrijkste voor mij is dat mensen kunnen genieten van een lekker glaasje wijn.” 

“Als kleine eenmanszaak mik ik ook op het regionale verkoopslandschap. Ik hoef geen wijn te verkopen in Limburg of West-Vlaanderen bijvoorbeeld, maar het is wel leuk als verenigingen of bedrijven uit eigen gemeente bellen omdat ze iets organiseren en een wijn willen serveren. Merloo moet het hebben van mond-aan-mond-reclame en daarvoor zijn deze verschillende subgroepen heel erg belangrijk.”

Wat is het mooiste aan jouw beroep?

Toby Van der Auwera - Profielfoto“Het mooiste is dat ik van mijn passie ook echt mijn beroep heb kunnen maken. Mensen laten genieten van onze wijnen, hetzij alleen, hetzij in gezelschap, gelijk voor welke gelegenheid. Dat is wat ik voor ogen heb. Verder geniet ik ook van het voortdurend op zoek gaan naar nieuwe wijnen om mensen te blijven triggeren. Als je mensen een nieuwe wijn kan voorschotelen die ze dan ook kunnen smaken, dat is een leuk gevoel.”

Lees ook hier het artikel dat verscheen in het gemeenteboekje van de zomer 2022.

Logo Merloo

 

Merloo0472/43.45.90
Hoekstraat 17/0/1toby@merloo.be
2235 Hulshoutwww.merloo.be

 

 

 

Zet u ook graag uw handelszaak of onderneming in de kijker? Neem dan contact op met lokale.economie@hulshout.be