Openbare verlichting dooft in Hulshout vanaf 2 januari

Ook de lokale besturen krijgen hoge energiefacturen. Door onder andere de openbare verlichting op de gemeentewegen te doven, kunnen we flink besparen.  Daarom zal Hulshout, net als verschillende buurgemeenten, de openbare verlichting tussen 23uur en 5uur uitschakelen.

Echter niet ten koste van de veiligheid. Daarom zullen in de nachten van vrijdag en zaterdag de lichten wel nog steeds blijven branden.

Los van het uitschakelen van de openbare verlichting zet het lokale bestuur in op het verder verledden van de verlichtingsarmaturen. Zoals het woord het zelf zegt is dit het vervangen van traditionele (halogeen)lampen door LED-lampen. Net zoals thuis levert dit een aardige stroombesparing op. Om nog maar niet te spreken over het sneller opstarten van de lampen en de langere levensduur.

Qua timing zal Westmeerbeek de spits afbijten op 2 januari 2023. Zij gaan dan als eerste Hulshoutse gemeente zonder straatverlichting de nacht in. Hulshout en Houtvenne volgen vanaf 9 januari.

Langs de gewestweg, de N15, die onze gemeente doorkruist van oost naar west, zal de verlichting blijven branden. De gewestweg ligt buiten de bevoegdheid van het lokale bestuur en kan daarom niet meegenomen worden in het uitschakelplan. In een aantal zijstraten van de gewestweg zal daarom de verlichting ook blijven branden. Fysieke schakelingen die niet zondermeer aangepast kunnen worden verhinderen ook daar het afschakelen.

Het gaat om volgende straten;

  • Steenkensstraat
  • Plantsoenenstraat
  • Doodlopend stukje Stationsstraat 94
  • Bosmansstraat
  • Stationsstraat 49, vooraan tuin Zonnige Kempen
  • Trage weg tussen Stationsstraat en MGR Raeymaekersstraat
  • Manestraat


Mogelijks blijven links en rechts ook nog enkele armaturen branden. Merk je dat op, hoeft het niet gemeld te worden. We zijn er ons van bewust.

 

’s Nachts op pad? Zorg dat je zichtbaar bent!

Moet je als fietser of voetganger ’s nachts op pad? Zorg er dan voor dat je goed zichtbaar bent met lichtjes en fluorescerende kledij. Voor wie met de auto rijdt: pas je snelheid aan.

 

  • een oude straatlantaarn