Nikki's Hair and Barber

Over Nikki's Hair and Barber

Nikki's Hair and Barber - kapsalon

Voor vele kapsters is kapster worden een meisjesdroom die uitkomt. Bij Nikki was dit niet direct het geval. In het eerste middelbaar werd al snel duidelijk dat stilzitten achter haar boeken niets voor haar was en dat het beter zou zijn om iets met haar handen te doen. Daarom schreef ze zich in voor de opleiding ‘kapster’. Ze heeft het zich nog geen seconde beklaagd dat ze deze opleiding zeer impulsief startte.

“Kapster zijn is echt wel mijn ding. Ik zou geen enkele andere job willen uitoefenen; zeker niet nu ik mijn eigen zaak heb. Ik wou een kapsalon openen tussen Aarschot en Heist op den Berg, maar zeker niet in deze gemeenten zelf. Je vindt er immers een kapsalon op elke hoek van de straat. Verder was het belangrijk dat het een gemeente was waar toch nog wat leven en passage was. Toen ik dit pand zag staan, was ik direct verkocht. Er zijn misschien al wel wat kappers in Hulshout, maar in verhouding met het aantal inwoners valt het nog wel mee.”

“Als nieuw kapsalon is het niet altijd even gemakkelijk en zeker niet als je in volle coronaperiode opent. Maar ik merk dat waar mijn klanten in het begin steeds dezelfde week terechtkonden ze nu toch wat langer moeten wachten vooraleer ik een afspraak kanNikki's Hair and Barber - kapsalon (2) inplannen. Mijn klantenbestand is tijdens dit eerste jaar al mooi gegroeid, dus ik mag zeker niet klagen. Bovendien wil ik zeker niet inboeten aan kwaliteit om zo mensen sneller te kunnen verder helpen. Stiptheid en kwaliteit staan bij mij op nummer één. Als ik dat niet kan waarmaken, slaap ik slecht.”

Wat is het mooiste aan jouw beroep?

“Dat is een heel moeilijke vraag. Ik kan niet zeggen dat ik de ene discipline liever doe dan de andere. Het leuke is gewoon de afwisseling; kleuringen, kort haar, lang haar, kinderen, gepensioneerden, en er dan ook nog eens een baard tussen. Die afwisseling houdt me scherp. Bovendien is het gewoon elke dag opnieuw super leuk om mensen te laten stralen en zich beter te laten voelen!”

Lees ook hier het artikel dat verscheen in het gemeenteboekje van mei 2022.

Logo Nikki's Hair and Barber

Nikki's Hair and Barber0471/37.45.59
Prof. Dr. Vital Celenplein 6nikki.laeremans@outlook.com
2235 Hulshouthttps://nikkis.salonized.com/