Tervia's

Over Tervia's

Retailzone La Corbeille"Tervia’s is een echte ontwikkelaar. Wij willen onszelf niet beperken; uitdagingen zijn er om aan te gaan. Momenteel houden we ons vooral bezig met residentiële en industriële ontwikkelingen, maar in het verleden keken we ook al naar de ontwikkeling van een crematorium, een zorgdorp, rusthuizen, enzovoort. Ook qua locaties zijn we open-minded. We hebben projecten lopen in Vlaanderen, maar ook in Tenerife en Frankrijk."

"In Hulshout werden we vooral bekend met de ontwikkeling van de site La Corbeille. Op La Corbeille heb je, in tegenstelling tot klassieke KMO-zones, ook heel wat particuliere beleving. Dit komt door de retail activiteiten, zoals Albert Heijn, Bistro La Corbeille en Kruidvat, die daar plaatsvinden. Deze beleving zal binnenkort nog toenemen als ook de daktuinwoningen bewoond worden. Dit is de kruisbestuiving die we hier wilden realiseren."

"Als we kijken naar onze residentiële ontwikkelingen dan zie je dat onze woongelegenheden, afhankelijk van de locatie, allemaal verschillend zijn. Zo zijn de daktuinwoningen op La Corbeille bijvoorbeeld een exclusief project dat we als dusdanig zullen verkopen. We beseffen dat heel wat mensen een foutief beeld hebben van wonen op een industrieterrein. En daar begint het al; La Corbeille is geen industrieterrein, het is een KMO-zone waar het ’s avonds en in het weekend relatief rustig is en waar je tegelijkertijd heel wat sociale controle hebt. Bovendien zit je niet rechtstreeks aan een drukke baan. Je woont in een appartement, maar je hebt niet het appartementsgevoel, aangezien je geen boven- en onderburen hebt. Je hebt een eigen terras en een gezamenlijke binnentuin. De daktuinwoningen op La Corbeille creëren een andere woonbeleving, en we zijn ervan overtuigd dat mensen dit ook beseffen eens ze de woningen gezien hebben." Daktuinwoning La Corbeille

"In Turnhout zijn we bezig met ‘Tracks: Futureproof living’, dat zich richt op de verhuurmarkt. Dit project wordt gerealiseerd met millenials, pendelaars en startende tweeverdieners in het achterhoofd. Daarom zetten we hier ook in op collectiviteit. In een appartement is het niet altijd makkelijk om mensen uit te nodigen wegens gebrek aan ruimte. In dit project hebben we ervoor gekozen om de appartementen ietwat kleiner te houden, maar wel te voorzien in een gemeenschappelijke ruimte, logeerkamer en daktuinen. Zo hebben mensen alle voordelen van een groot appartement, terwijl ze slechts betalen voor een klein(er) appartement. Afhankelijk van het gebouw en de situatie kunnen appartementen custom-made gemaakt worden, maar meestal werken we met sleutel op de deur. Toch bieden we telkens enkele variaties aan; zodat de koper altijd nog een keuze heeft."

"Verder zijn duurzaamheid en innovatie echt wel woorden die iets betekenen voor ons. Wij doen dit niet omdat het gestimuleerd of verplicht wordt; wij werken hieraan omdat we dit echt willen. Op La Corbeille bijvoorbeeld werken wij met warmtepompen, zonnepanelen en in de toekomst ook met energiedelen. Belangrijk bij dit soort zaken is om het niet te complex te maken voor huurders en/of kopers. Complexiteit en hoge kosten schrikken mensen af. Bovendien is het voor een koper belangrijk om de voordelen ervan te zien. Aangezien we alles heel doordacht doen en niet omdat het moet, kunnen wij deze voordelen ook perfect concretiseren."

"Ook zetten we steeds meer in op circulair bouwen. Door de verschillende bedrijven binnen de Vlinvesta groep hebben wij hier ook een brede kennis, en kunnen we ook intern kijken waarop we kunnen inzetten zonder al te hoge kosten te creëren. Op La Corbeille hebben we nu één unit volledig circulair ingericht met gerecupereerde materialen."

Wat is het mooiste aan jouw beroep?

Johan Van Loo - Profielfoto“Het mooiste aan mijn beroep is doen wat ik graag doe. Mensen vragen mij vaak hoeveel uren ik werk op een dag. Het antwoord is dan simpel: Ik werk bewust vanaf ik opsta tot ik ga slapen, en de andere uren werk ik onbewust. De quote ‘Go to bed with a dream en wake up with a purpose’ is dan ook perfect toepasbaar op mezelf. Maar ik voel dat niet aan als werken, dat is doen wat ik graag doe. Dat willen we voor iedereen en trekken we dan ook door in ons personeelsbeleid. Ben je gemotiveerd om te werken? Dan kan je altijd bij ons solliciteren. Door de veelzijdigheid aan bedrijven vinden we altijd wel een job voor jou.”

Lees ook hier het artikel dat verscheen in het gemeenteboekje van juni 2022.

Logo Tervia's

 

 

 

Tervia's016/67.00.68
Corbeillestraat 2info@tervias.be 
2235 Westmeerbeekwww.tervias.be