Nieuws

Meer Lezen

Code geel is terug GROEN geworden

UPDATE: Het brandrisico is teruggebracht van code geel naar code groen. Lees hier wat de kleurcodes betekenen.

 

 

Meer Lezen

Inschrijven publiek/pers voor gemeente- en OCMW-raad

De gemeenteraad/OCMW-raad van 28 september 2020 zal met beperkte aanwezigheid van publiek/pers plaatsvinden in GC IJzermael. Bijwonen is mogelijk na inschrijving en bevestiging.

Meer Lezen

Doe de deur dicht en red levens!

Door alle binnendeuren in huis dicht te doen, kan je levens redden.

Meer Lezen

Nieuw politiebesluit gouverneur: blauwalgen

De analyse van de stalen door de VMM d.d. bevestigen de aanwezigheid van potentieel toxische blauwalgen op het Netekanaal, dode arm ter hoogte van jachthaven VVW Nete.

Meer Lezen

De Zone 30 wordt vaak genegeerd

De lokale politie Zuiderkempen vraagt extra aandacht voor respecteren zone 30 rond schoolomgevingen!

Meer Lezen

Terug naar code groen

Volgens de risicocode (op basis van verschillende gegevens waaronder specifieke weermodellen) is er geen bijzonder risico op natuurbrand meer.

Meer Lezen

Persbericht: Geen verlenging extra maatregelen provincie Antwerpen

Vanaf 27 augustus 2020 zijn de extra maatregelen (mondmaskers overal op openbaar domein, avondklok, ...) niet meer van kracht.

Meer Lezen

Politiebesluit gouverneur: seizoenarbeiders

Lees hier het nieuwe politiebesluit van de gouverneur in verband met seizoenarbeid.
 

Meer Lezen

Kappen van bomen gestart in Hof ter Borght

Er is begonnen met het selectief verwijderen van een aantal bomen uit het kasteeldomein van Hof ter Borght. De kappingen kaderen in een goedgekeurd natuurbeheerplan.
 

Meer Lezen

Politiebesluit gouverneur: aanwezigheid van blauwalgen

Analyse door de Vlaamse Milieumaatschappij bevestigt de aanwezigheid van potentieel toxische blauwalgen op het Kanaal Bocholt-Herentals en het Kanaal naar Beverlo.

Meer Lezen

Aanpassing captatieverbod onbevaarbare waterlopen

NIEUW BESLUIT: Vanaf 13 augustus 2020 wordt het captatieverbod op onbevaarbare waterlopen binnen de provincie Antwerpen uitgebreid. Het politiebesluit van 16 juli 2020 wordt opgeheven.

Meer Lezen

CODE ORANJE - rook- en vuurverbod

Vanwege de droogte en de hittegolf geldt er een rook- en vuurverbod in alle natuur- en heidegebieden in de provincie Antwerpen.

Meer Lezen

Hittegolf op komst

Vanaf woensdag 5 augustus lopen de temperaturen weer hoog op. Let op de gezondheid van jezelf en je naasten, vooral ouderen en kleine kinderen.

Meer Lezen

Nieuwsbrief 3: coronamaatregelen

Een bericht van burgemeester Geert Daems aan de inwoners van Hulshout, een overzicht van de nieuwe maatregelen en waar u terechtkan voor hulp.

Meer Lezen

Aanpassing captatieverbod onbevaarbare waterlopen

Vanaf 17 juli 2020 wordt het captatieverbod op onbevaarbare waterlopen binnen de provincie Antwerpen aangepast. Het captatieverbod van 10 juni 2020 wordt opgeheven. Lees meer...

Meer Lezen

Zorgsite voor ouderen, jongeren en gehandicapten

Hulshout wil op site Ter Nethe een levendige en aangename omgeving creëren waar mensen graag vertoeven en kinderen graag naar school komen. Bekijk hier de visie en het vlekkenplan.

Meer Lezen

Windturbines Industriepark Hulshout-Heultje

Luminus heeft een aanvraag voor een omgevingsvergunning ingediend voor het project van 5 windturbines in de industriezone Hulshout en Heultje.

Meer Lezen

Welzijnsvereniging Hulshout/Heist-op-den-Berg

De besturen van Hulshout en Heist-op-den-Berg staan beide voor keuzes over hun woonzorgcentrum en gaan om de tafel zitten.

Meer Lezen

Word onthaalouder en hartenveroveraar

Heb jij een qroot hart voor de allerkleinsten? Wilt u hen helpen opqroeien en ontwikkelen? En doe je dat liefst in jouw vertrouwde, huiselijke omqeving?

Meer Lezen

Rook- en vuurverbod (code ORANJE) & captatieverbod

De gouverneur trekt vuur- en rookverbod in voor natuurgebieden in provincie Antwerpen, uitbreiding captatieverbod. (Update 10 juni 2020)

Meer Lezen

INFO CORONAVIRUS HULSHOUT

Laatste update: 7 juni 2020 om 11:00 uur - BRIEF START FASE 3 vanaf 8 juni

Meer Lezen

Een nieuwe ingang naar Hof ter Borght

Vlonderpad langs de Netedijk

Meer Lezen

Werkzaamheden Heibaan

Door de riolerings- en wegeniswerken in de Heibaan, is het kruispunt van de Heibaan met de Kempen-Hagelandroute afgesloten.

Meer Lezen

Boomverzorging Hof ter Borght

Vanaf februari zullen de beheerwerken aan de monumentale bomen in het park Hof ter Borght van start gaan.

Meer Lezen

Dinsdag 4 februari mogelijke onderbrekingen gemeentediensten

Op donderdag 23 januari voert Telenet werkzaamheden uit die de dienstverlening van het gemeentehuis en de bibliotheek kunnen hinderen.

Meer Lezen

Aankondiging administratieve afpaling waterloop Binnenbeek

De provincie gaat over tot afpaling van de provinciale waterloop Binnenbeek (Leemheideloop) tussen de Hooistraat en de Heibaan in Hulshout.<

Meer Lezen

Woonzorgcentrum Hulshout zoekt partner

WZC Ter Nethe gaat uitbreiden en is op zoek naar een partner die wil instappen in een nieuwbouwproject.

Meer Lezen

Wees waakzaam voor oplichters!

De Economische Inspectie van de FOD Economie wordt overstelpt door meldingen over frauduleuze incassobureaus. Ze zetten consumenten onder druk om onterechte rekeningen te betalen.

Meer Lezen

Tijd om af te ronden

Vanaf 1 december worden bedragen afgerond en verdwijnen de muntjes van 1 en 2 cent langzaam uit beeld. Lees hier hoe het precies in zijn werk gaat.

Meer Lezen

Infosessie krachtlijnen Vlaams Huurdecreet

Lokaal Bestuur Hulshout organiseerde een infosessie waarin de belangrijkste krachtlijnen van het Vlaams Huurdecreet uit de doeken werd gedaan. Volgende onderwerpen werden toegelicht:

Meer Lezen

GEZOCHT: begeleid(st)er kinderopvang

Voor de begeleiding van de gemeentelijke buitenschoolse opvang zoeken we een tijdelijke vervanger, met onmiddellijke indiensttreding en tot 23 augustus 2020 (indicatief)

Meer Lezen

Werf in je buurt? Lees dit!

Weten of en wanneer er werken zijn in de buurt? En hoe u uw veiligheid kan bewaken met een werf voor de deur? Lees meer >

Meer Lezen

Voogden gezocht!

De dienst Voogdij is op zoek naar gemotiveerde personen die bereid zijn om kinderen en jongeren die in onzekere omstandigheden in België verblijven, te begeleiden.

Meer Lezen

Tijdelijke verkeerswijziging 2 nov Nightrun

Op zaterdag 2 november 2019 vindt de Nightrun plaats. Er geldt een parkeer- en/of verkeerverbod op het Prof. Dr. Vital Celenplein en omliggende straten. Bekijk hier de maatregelen.

Meer Lezen

Iets te vieren?

Iets te vieren? Huur één van de zalen in Hulshout. Klik hier voor meer informatie en de tarieven.

Meer Lezen

Kempen2030

Ook Hulshout ondertekende op 11 oktober het nieuwe streekproject Kempen 2030. Het doel is om 40% CO2 te besparen op het ganse grondgebied tegen 2030!

Meer Lezen

Captatieverbod opgeheven

De gouverneur heeft besloten het verbod om water te capteren uit enkele onbevaarbare waterlopen op te heffen. Lees de berichten.

Meer Lezen

Schrijf u in op BE-Alert!

Hulshout is aangesloten bij BE-Alert. Nog niet geregistreerd? Schrijf je in op www.be-alert.be.

Meer Lezen

Blauwe zone! Parkeerschijf gelegd?

De blauwe zone in het centrum van Hulshout is nu sinds enkele maanden een feit. Deze parkeerzones zijn aangeduid met een bord dat parkeren toelaat gecombineerd met het symbool van een parkeerschijf. 

Meer Lezen

Verkeerswijziging Westmeerbeek

Van woensdag 25 september om 23.00 uur tot woensdag 2 oktober om 08.00 uur zal het verkeer van voertuigen verboden zijn op een deel van de openbare weg te Westmeerbeek vanwege de kermis.

Meer Lezen

Uitslagen scholenveldloop 2019

Op maandag 23 september 2019 vond de jaarlijkse scholenveldloop plaats. Bekijk hier de resultaten.

Meer Lezen

Provincie ruimt onbevaarbare waterlopen

De provincie wil tegen de piekperiode van de jaarlijkse regenval in het najaar alle belangrijke onbevaarbare waterlopen ruimen.

Meer Lezen

Verkeerswijziging vanaf 28/8 wegens kermis Hulshout

Vanaf woensdag 28 augustus 2019 om 20.30 uur wordt de kermis in Hulshout opgebouwd. De kermis is geopend van 31/8 tot 03/09. De omleiding geldt tot 08.00 uur op 04/09. 

Meer Lezen

Rookmelders

Woningbranden eisen elk jaar heel wat mensenlevens. Rookmelders vormen een eenvoudige en doeltreffende bescherming tegen de gevaren van brand.

Meer Lezen

Deel uw ideeën over het inrichten van de ruimte in de provincie!

Geef tijdens de publieke raadpleging van 20 augustus tot en met 18 oktober 2019 uw mening en teken mee aan de ruimte!

Meer Lezen

Hoed u voor oplichters!

Pidpa, het waterbedrijf van de provincie Antwerpen, waarschuwt haar klanten dat regelmatig personen zich valselijk voordoen als medewerkers van Pidpa en op deze manier de woning proberen binnen te dringen.

Meer Lezen

Rook- en vuurverbod opgeheven vanaf 29 juli 2019!

Het rook- en vuurverbod in bossen, natuur- en heidegebieden dat op advies van Brandweer zone Kempen werd uitgevaardigd, is opgeheven. Momenteel geldt code geel.

Meer Lezen

Za 27 juli 2019: CODE ORANJE wegens onweer en regen

Op zaterdag 27 juli geldt CODE ORANJE voor de avond en nacht wegens hevige regenval en onweersbuien. Lees hier meer informatie over wat te doen bij noodsituaties of schade.

Meer Lezen

Rook- en vuurverbod vanaf 24 juli 2019!

Burgemeester Geert Daems vaardigde, op advies van Brandweer zone Kempen, een rook- en vuurverbod uit in bossen, natuur- en heidegebieden. Het verbod gaat in vanaf woensdag 24 juli.

Meer Lezen
Meer Lezen

Evenement met opblaasbaar toestel? Neem uw verantwoordelijkheid!

Er worden meer en meer tijdelijke evenementen georganiseerd waarbij gebruikgemaakt wordt van opblaasbare structuren voor kinderen en/of volwassenen.

Meer Lezen

Groendak woonzorgcentrum Ter Nethe

Het groendak van Ter Nethe is bijna een feit. Als laatste stap zal het in september worden ingezaaid met verschillende soorten sedum.

Meer Lezen

Schaal Marcel Indekeu – zondag 21 juli 2019

Omwille van de organisatie van de wielerwedstrijd Schaal Marcel Indekeu op zondag 21 juli 2019 worden er tijdelijke verkeersmaatregelen ingevoerd.

Meer Lezen

Goedkeuring wijziging Uitvoeringsplan huishoudelijk afval + gelijkaardig bedrijf

Op 17 mei 2019 keurde de Vlaamse regering de wijziging aan het Uitvoeringsplan huishoudelijk afval en gelijkaardig bedrijfsafval goed.

Meer Lezen

Heraanleg Heibaan: tijdelijk enkelrichting

Er is gestart met de voorbereidende werken aan de nutsvoorzieningen in de Heibaan, van Zakstraat tot Vaartstraat.