Nieuws uit Hulshout

Meer Lezen

Corona advies- en hulplijn Zuiderkempen

Op het nummer 014 49 67 62 kan u vanaf nu als inwoner van de Zuiderkempen allerlei vragen stellen in verband met testen, quarantaine, isolatie,… 

Meer Lezen

Nieuws uit het woonzorgcentrum

Vanwege de kwetsbaarheid van onze bewoners en de verwachte stijging in besmettingen is het noodzakelijk dat we de maatregelen opgelegd door de overheid goed naleven.

Meer Lezen

Overlegcomité 6 januari 2022

Het Overlegcomité heeft vandaag de epidemiologische situatie besproken. De snelle verspreiding van de omikronvariant zorgt voor een forse stijging in het aantal besmettingen.

Meer Lezen

Waterschade aangeven bij het Vlaams Rampenfonds

Leed je schade door de wateroverlast van 14 tot en met 16 juli 2021? Dan kan je nog tot 31 maart 2022 een aanvraag indienen voor een tegemoetkoming.

Meer Lezen

Sporten in coronatijden

De sportieve sector blijft geopend, inclusief fitness en zwembaden. Recreatieve onderdelen van zwembaden en subtropische zwembaden moeten sluiten, net als de binnenruimtes van pretparken en dierentuinen.

Meer Lezen

Vaccinatie voor kinderen van 5 tot 11 jaar

Samen kunnen we corona onder controle krijgen. Door iedereen te vaccineren. Ook jonge kinderen. Zo kan het virus zich minder en moeilijker verspreiden.

Meer Lezen

Corona en vaccinaties update

Het koninklijk besluit met de coronamaatregelen - zoals beslist door het Overlegcomité, in navolging van het arrest van de Raad van State van 28 december 2021.

Meer Lezen

Ophokplicht voor pluimvee 2021

In heel het land geldt sinds 15 november een ophokplicht voor pluimvee nadat op meerdere plaatsen in ons land vogelgriep is vastgesteld bij wilde vogels. De maatregelen gelden voorlopig voor onbepaalde duur.

Meer Lezen

Bericht van gouverneur: politiebesluit captatieverbod water

Besluit van de gouverneur betreffende invoering van permanent verbod op onttrekking van water uit onbevaarbare waterlopen. Het captatieverbod gaat in op  1 januari 2022.

Meer Lezen

Kempenaars gezocht voor werkateliers rond mobiliteitsvisie

De vervoerregio Kempen bestaat uit 28 gemeenten die samen nadenken over een gezamenlijke mobiliteitsvisie voor alle vervoermiddelen

Meer Lezen

Phishing, laat u niet vangen

In het kader van veilig surfen en bewust veilig werken met digitale media zoomen we kort in op phishing.

Meer Lezen

Politieverordening gouverneur provincie Antwerpen

Politieverordening gouverneur provincie Antwerpen van 3 december 2021 betreffende aanvullende maatregelen in de strijd tegen het coronavirus.

Meer Lezen

Overlegcomité 3 december 2021

Overlegcomité verlaagt leeftijd mondmaskerplicht, beperkt binnenactiviteiten en beslist over onderwijspakket

Meer Lezen

Een coronatest nodig? Zo vraag je een testcode aan

De zes gemeenten van de Eerstelijnszone Zuiderkempen richten samen een hulplijn op om inwoners na een hoog risicocontact snel aan een testcode te helpen zodat ze een afspraak kunnen maken in een testcentrum.

Meer Lezen

Extra prikdagen in vaccinatiecentra De Zoerla

De vaccinatiecentra in Geel en Westerlo (De Zoerla) organiseren extra prikdagen.

Meer Lezen

Overlegcomité

Het Overlegcomité heeft op 17 november 2021 de coronasituatie in ons land besproken en een reeks nieuwe beschermingsmaatregelen beslist.

Meer Lezen

Een heldere kijk op de detailhandel

Om het ondernemersklimaat in Hulshout te versterken, zijn wij als gemeente bezig met de opmaak van een detailhandelsvisie met bijhorend actieplan.

Meer Lezen

Gezocht: Freelance Bewegen Op Verwijzing-coach in Geel en Meerhout.

‘Bewegen Op Verwijzing’ (BOV) is een beweeg- en welzijnsproject waarbij een huisarts zijn of haar patiënten het advies geeft om minder lang stil te zitten en meer te bewegen.