Parkeren

In Hulshout zijn er twee blauwe zones ingevoerd: aan De Grote Baan en op het Prof. Dr. Vital Celenplein.
Een blauwe zone betekent dat u uw parkeerschijf moet leggen en maximaal twee uur mag parkeren.
Met een gehandicaptenkaart mag onbeperkt geparkeerd worden in deze zone.

 

Blauwe zone

Blauwe zone

Het aantal parkeerplaatsen op de Grote Baan en het gemeenteplein werd verminderd. Enerzijds om meer veiligheid te creëren, anderzijds om een meer leefbaar plein te bieden aan onze inwoners. 
Om ervoor te zorgen dat de bezoekers aan onze handelaars en horeca sneller een parkeerplaats vinden, is er een blauwe zone (tijdelijk parkeren) ingevoerd. De zone geldt op de Grote Baan tussen de Molenstraat en de Schietboompleinstraat, en op het Prof. Dr. Vital Celenplein.

Het plannetje vind u hier  

Parkeerschijf

Parkeerschijf

In de blauwe zone is het verplicht de parkeerschijf duidelijk zichtbaar achter de voorruit van de wagen te leggen. De parkeerplaatsen waar het gebruik van een parkeerschijf verplicht is, herkent u aan de blauwe verkeersborden met de witte P en het symbool van een parkeerschijf.

De parkeerschijf vind u hier

Het gebruik van de parkeerschijf is in de aangegeven zone op de Grote Baan verplicht van 9.00 tot 18.00 uur, alle dagen behalve op zon- en feestdagen. Op het plein hoeft u op zaterdag de parkeerschijf niet te leggen.

Met een geldige parkeerschijf kan u 2 uur parkeren, te rekenen vanaf het uur dat werd aangeduid op de schijf. Bij het verstrijken van de maximaal toegelaten parkeertijd moet men de parkeerplaats verlaten hebben.

Personen met een handicap
Als u over een parkeerkaart voor personen met een handicap beschikt, mag u in Hulshout onbeperkt en gratis parkeren in de blauwe zone. De kaart moet wel zichtbaar achter de voorruit worden geplaatst.

Hoe de parkeerschijf gebruiken

Hoe de parkeerschijf gebruiken

De indeling op de parkeerschijf gebeurt in stappen van een half uur. Plaats de pijl van de parkeerschijf op het streepje dat volgt op het tijdstip van aankomst. Komt men bijvoorbeeld om 12.06 uur aan, dan schuift men de pijl op 12.30 uur.
Leg de parkeerschijf tot slot duidelijk zichtbaar achter de voorruit van de wagen.

Parkeer achter de kerk!

Parkeer achter de kerk!

Als compensatie voor deze parkeerplaatsen werd enkele jaren geleden al een nieuwe parking aangelegd achter de kerk met 65 plaatsen. Hier geldt de verplichting voor een parkeerschijf niet en mag u dus onbeperkt parkeren.

Relevante wetgeving

Relevante wetgeving

Wegcode art.24

Wegcode art.25