Wandelen en Fietsen

Stabbelwandelingen 2020

Stabbelwandelingen 2020

Twee maanden wandelplezier met Stabbel

Al jaren neemt hermelijn Stabbel tijdens de zomervakantie jong en oud mee op wandeltocht laStabbelngs de mooiste plekjes van de Kempen. Dat zal ook dit jaar het geval zijn, al werd het concept van de wandelingen aangepast en coronaproof gemaakt.

De Stabbelwandelingen die jaarlijks door de gemeenten Geel, Herselt, Hulshout, Laakdal, Meerhout en Westerlo georganiseerd worden krijgen dit jaar een lichtjes andere invulling: de veiligheidsmaatregelen die omwille van de coronacrisis van kracht zijn laten het immers niet toe om grootschalige wandelevenementen met veel deelnemers te organiseren. Opgeven staat echter niet in het woordenboek van de organisatoren en dus gingen zij creatief op zoek naar een oplossing om de duizenden Stabbelwandelaars niet in de kou te laten staan. De Stabbelwandelingen zullen daarom dit jaar niet op één bepaalde dag in elke gemeente plaatsvinden maar van 15 juli tot 15 september permanent gewandeld kunnen worden.

Elke gemeente heeft hiervoor twee wandelingen uitgewerkt: een korte kindvriendelijke wandeling (± 6 km) en een langere wandeling (± 12 km) voor de doorwinterde wandelaar. Beide wandelingen volgen de bewegwijzering van de wandelknooppunten. Enkele cijfertjes met de opsomming van de knooppunten volstaan voor uren wandelplezier.

Wie heeft de wandelstok van Stabbel gestolen?

De hermelijn Stabbel is sinds jaar en dag het uithangbord van de Stabbelwandelingen. Stabbel heeft echter minder leuk nieuws: iemand heeft zijn lievelingswandelstok uit zijn huisje gestolen. Stabbel roept de hulp in van alle jonge speurneuzen om hem te helpen om zijn wandelstok terug te vinden. Wie is de dader en waar heeft hij zich verstopt? Door alle korte lussen in de deelnemende gemeenten te wandelen wordt het mysterie stuk voor stuk ontrafeld. Maar liefst zes leuke wandelingen dus die de kinderen deze zomer kunnen wandelen. Wie het mysterie van de wandelstok op kan lossen maakt bovendien kans op een leuke prijs! 

Stabbelbrochure

De gratis brochure met de wegbeschrijving van de zes lange en zes korte Stabbelwandelingen (inclusief de opdrachten van het mysterie van de wandelstok) is verkrijgbaar in de infokantoren van de betrokken gemeenten.

Download de Stabbelbrochure onderaan deze pagina of op de websites van de deelnemende gemeentes:

U kan het antwoordformulier binnenbrengen bij één van de deelnemende infokantoren.

Stabbelbrochure

Wandelen in Hulshout

Wandelen in Hulshout

Download de afzonderlijke wandelingen:

Een gedrukte versie in brochurevorm kan u voor € 3 kopen op volgende adressen: 
(De stabbelwandelingen zijn enkel online beschikbaar)

  • Gemeentehuis, Prof. Dr. Vital Vital Celenplein 2, 2235 Hulshout
  • Dienst Toerisme, bibliotheek, Booischotseweg 1, 2235 Hulshout

Andere horecazaken die de brochure wensen te verdelen kunnen zich hiervoor wenden tot het gemeentebestuur, dienst Toerisme. De bundel werd samengesteld door de dienst Toerisme, in samenwerking met de werkgroep wandelbrochure.

Contactpersoon:

dienst Toerisme
Booischotseweg 1
2235 Hulshout
015 22 40 17
toerisme@hulshout.be.

Fietsen in Hulshout

Fietsen in Hulshout

 

Wandel- en fietskaarten kopen omgeving Hulshout

Wandel- en fietskaarten kopen omgeving Hulshout

  • Wandelknooppuntenkaart van 'Wandelnetwerk De Merode' (€ 8)
  • Wandelknooppuntenkaart van 'Kempense Netevallei' (€ 8) 
  • Fietsknooppuntenkaart Antwerpse Kempen (€ 9,95)

Bovenstaande kaarten kan u aankopen op volgende adressen: 

  • Onthaal gemeentehuis, Prof. Dr. Vital Vital Celenplein 2, 2235 Hulshout
  • Dienst Toerisme, bibliotheek, Booischotseweg 1, 2235 Hulshout

Routedokter

Routedokter

De Provincie Antwerpen telt duizenden kilometers recreatieve routes. Het onderhoud vormt een hele klus.De Routedokter en 4 enthousiaste onderhoudsploegen helpen Toerisme Provincie Antwerpen  hierbij. 

Toch een probleempje ontdekt tijdens uw trip? Is een bordje verdwenen of ligt er een tegen de grond? Tekst niet meer leesbaar? Andere opmerkingen of suggesties?
Surf naar www.routedokter.be.

Alvast bedankt voor je hulp!