Sociaal (ver)huren of kopen

Er bestaan verschillende vormen van sociale en betrouwbare huisvesting, gaande van huurwoningen tot koopwoningen en kavels. Om ervoor in aanmerking te komen, moet u wel aan bepaalde voorwaarden voldoen. Op de pagina's van het Kempens Woonplatform vindt u meer informatie over de verschillende vormen van sociale en betaalbare huisvesting. Er wordt ook telkens stilgestaan bij de voorwaarden en u vindt er links naar overkoepelende instanties.
 

Sociale huisvestingsmaatschappijen

Sociale huisvestingsmaatschappijen

Sociale woonst kopen of huren

Sociale woonst kopen of huren

Als u makkelijk een sociale woning wilt kopen kan u deze link volgen.

Als u makkelijk een sociale woning wilt huren kan u deze link volgen.

Betaalbaar kopen

Betaalbaar kopen

Komt u niet in aanmerking voor een sociale woning of een sociale kavel, maar is de privémarkt toch te duur voor u? Dan kan u zich misschien kandidaat stellen voor een project van IOK. Voor info volg deze link.

Betaalbaar wonen via goedkopere leningen

Betaalbaar wonen via goedkopere leningen

Voor de financiering van de nieuwbouw, de aankoop en/of de verbouwing van een woning kan u onder bepaalde voorwaarden beroep doen op een sociale lening. Voor meer info kan u deze link volgen.

Verhuren via een sociaal verhuurkantoor

Verhuren via een sociaal verhuurkantoor

Een woning verhuren verloopt niet altijd van een leien dakje. Het beheer van je huurwoning slorpt vaak meer tijd en energie op dan je lief is. Als je dit liever niet meer zelf doet, kan je je pand ook verhuren via een sociaal verhuurkantoor. Klik hier voor meer informatie.