Hoppy - deelfietsen
Naast de bushalte aan de kerk van Hulshout, kan je het resultaat zien; de Hoppy deelfietsen zijn gearriveerd!
Hoppy biedt gedeelde elektrische voertuigen aan als een nieuw mobiliteitsconcept. In 3 simpele stappen start je je fietsrit. Gebruik de Hoppy-app om het dichtstbijzijnde voertuig te vinden, te reserveren én te activeren.
Aan de slag met je Hoppy deelfiets
Om een fiets te huren, want dat doe je eigenlijk, download je eerst de Hoppy-app. In de app maak je jezelf dan aan als gebruiker, dat is de eerste stap. Van zodra dit gebeurd is, gaat het makkelijk.
Je staat bij een Hoppy-fiets en wilt ermee vertrekken; Stap 2. Je scant met je smartphone, waar de Hoppy-app op is geïnstalleerd, de code die je op het stuur van de fiets kan terugvinden. Op die manier 'weet' Hoppy wie de fiets wilt ontlenen.
Stap 3, de meest logische; trappen maar! De fiets zal je trapbeweging ondersteunen, maar zelfstandig rijden doet hij niet. Het is geen elektrische bromfiets.
Je komt aan bij je eindbestemming. Die eindbestemming moet een ander Hoppy-punt zijn. Hoeveel tussenstops je maakt of waar je wilt rusten, bepaal je helemaal zelf! Je rit zit erop en je geeft in je Hoppy-app aan dat je je deelfiets weer in wilt leveren.
Klaar is kees!
Die fiets? Hoe ver kom ik daar mee?
Doorheen de hele regio Kempen worden momenteel 485 Hoppy-deelfietsen uitgerold. Dat mag je bijna letterlijk nemen. Voor de meest up-to-date informatie verwijzen we je graag door naar de Hoppy-Kempen-Website.
Hoe ziet zo'n fiets er uit en wat mag ik er van verwachten?

Waar zijn die Hoppy-deelpunten overal te vinden?
De 485 deelfietsen van Hoppy kan je terugvinden verspreid over de hele Kempen. Getuige daarvan het kaartje hieronder. Een nog vollediger overzicht per gemeente, hebben we ook toegevoegd. Heb je de app al gedownload? Dan geeft die u het beste overzicht van de deelpunten.
Er zijn binnen België nog meer Hopppy deelpunten. Mechelen, Genk,... en het aanbod neemt nog steeds toe. Kan je daar dan ook naartoe? Ja! kan je het deelpunt vinden in je applicatie, dan kan je er ook naartoe en je fiets achterlaten bij een Hoppy-deelpunt.
Voor de meest up-to-date informatie verwijzen we je graag door naar de Hoppy-Kempen-Website.



Die Hoppy-app, waar vind ik die en is die moeilijk te bedienen?
De Hoppy-app kan zowel in de Apple App Store als in Android Google Play gevonden worden.
Vanuit de app kan je zien waar je Hoppy deelpunten kan vinden, maar je kan de toepassing ook gebruiken om te zien waar andere deelfietsen zich bevinden. Hoeveel de huurkosten ondertussen bedragen? Ook dat kan je zien in de applicatie.
Ook het laadvolume van je batterij en hoever je nog zal kunnen trappen, is zichtbaar in de Hoppy-app. Dat laatste kan je vanzelfsprekend ook op de fiets zelf zien.
Voor de meest up-to-date informatie verwijzen we je graag door naar de Hoppy-Kempen-Website.

Wat kost al dat moois?
Om te kunnen zorgen voor steeds goed onderhouden, goed gestalde en opgeladen fietsen is er ook geld nodig. Een bescheiden bijdrage wordt daarom gevraagd.
hieronder daarvan een overzicht. Het komt erop neer dat er 2 grote formulelijnen zijn; huren per uur en huren met een week-, maand- of een onbeperkte pas.
- Huur je per uur, dan betaal je per gehuurde uren én pauzeminuten. De te betalen som is de optelling van de uren dat je effectief aan het fietsen was en de tijd dat je stilstond (pauze). Meer gefietste uren geven recht op en betere uurprijs.
Huur je met een pas, dan heb je per huurdag recht op een pauze-, stop-,werk,- ,rust- tijd van 8uur. In een voorbeeld gegoten zou dat dan betekenen...
Als je een fiets met een weekpas zou huren; je zou dan op 3 kwartier naar een station zou kunnen fietsen (Heist op den Berg / Aarschot / ...). Je dan 8 uur lang je fiets aan het station zou kunnen stallen en dan weer naar Hulshout fietsen. Dan zou je dus netjes minder dan 2 uur gefietst hebben en 8 uur pauze hebben genomen. Inbegrepen in een weekpas. Extra gereden uren of extra pauzetijd zullen wel aangerekend worden. Hoeveel dat exact is, kan je volgen op je Hoppy-app.
LET OP: het blijft wel de bedoeling dat de Hoppy-deelfiets elke dag terug naar het deelpunt wordt gebracht. Stal je hem toch thuis, dan lopen de pauzeminuten stevig op...
Let op: prijzen kunnen veranderen. Bij indexaanpassingen bijvoorbeeld. Raadpleeg voor de meest up-to-date prijzen en voorwaarden dus steeds de Hoppy-Kempen-Website.
